2024/09/22

Miškuose mažėja pažeidimų

Tęsiasi rugsėjo 22 dieną prasidėjusi akcija „Miškas 2008“. Ši tradicinė akcija vyksta jau ketvirtus metus iš eilės. Kiekviename Lietuvos rajone yra sudarytos komisijos, į kurias įeina aplinkos apsaugos agentūrų ir policijos pareigūnai bei urėdijų darbuotojai.

Mūsų rajono komisijai vadovauja aplinkos apsaugos agentūros vyriausiasis specialistas Vidas Valma. Jis „Kupiškėnų mintims“ pasakojo, kad praėjusį pirmadienį vyko pirmasis šios akcijos reidas. Jo metu du ekipažai išvažiavo į Subačiaus ir Kupiškio girininkijas. Reido metu buvo tikrinami sunkvežimiai, kuriais gabenama apvali mediena, pareigūnai žiūrėjo, kaip tvarkomos sodų bendrijos ir šiukšlynai, tikrino, kaip vykdomi kirtimai privačiose miško valdose. Buvo apžiūrėtos kelios lentpjūvės.

V. Valma sakė, kad kirtimai šiuo metu praktiškai nevyksta, medienos vežama irgi labai mažai. Reido metu buvo patikrinti tik trys medieną vežantys miškavežiai. Jų vairuotojai pateikė tvarkingą dokumentaciją. Viso reido metu buvo įspėtas tik vienas žmogus, kuris ne vietoje išpylė šiukšlės. Jam teks šiukšles susirinkti.

Pareigūnai pasakojo, kad anksčiau nustatydavo daugiau miško kirtimų technologinių pažeidimų, medienos gabenimo taisyklių nepaisymo. Dabar pažeidimų aiškiai mažėja. Nuolat vykdomos akcijos jau duoda apčiuopiamos naudos.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video