2024/09/22

Centre buvo, bet nieko nesužinojo…

Kreipusis telefonu į redakciją kupiškietė teigė, jog, priekaištaudama valdininkams dėl to, kad miesto erdvėse stinga rašytinės informacijos, išreiškianti ne vien savo, bet ir daugelio kitų nuomonę.

Stendo dar vis nėra

Pašnekovė akcentavo: miestelėnai Kupiškio centre pasigenda stendo su informacija apie kultūros renginius. Juk specialiai eiti pasiskaitinėti skelbimų prie kultūros centro daugeliui yra labai iš kelio. Dar pridūrė, jog tokias savo pastabas anksčiau yra išsakiusi Savivaldybės vadovams, net gavusi mero patikinimą, kad netrukus stendas tokiems skelbimams miesto centre bus, tačiau ir po dviejų mėnesių jo nematyti.

Privatūs skelbimai išnyko

Interesantės paskatinta ėmiau žvalgytis, kas ir kur tuo reikalu mūsų mieste negerai. Užkalbinusi mėgstančią kasdien po miestą pasivaikščioti ponią Eleną, pasiteiravau ir jos nuomonės, ar skelbimų vitrinos dar reikalingos ir šiuo laikmečiu, kai didžiuma gyventojų visą jiems reikalingą informaciją sužino iš spaudos ir interneto puslapių.

Garbaus amžiaus kupiškėnė buvo kategoriška: „Labai reikia ir pranešimų, ir asmeninių skelbimų lentų. Anksčiau, kai būdavo iškabinami įvairiausi privatūs skelbimai stende prie pašto senojo pastato, žmonių kupstas nuolat prie jo stovėdavo. Pastaruoju metu tos nišos būna tuščios, tik koks lapelis po stiklu ar ant rėmo prismeigtas. Anksčiau tikrai čia viskas buvo tvarkinga“.

Rajono Savivaldybės administracijos Kanceliarijos skyriaus specialistė Stasė Krestovienė paaiškino, jog anksčiau gyventojų privačių skelbimų redagavimu ir paviešinimu šiame stende „prie senojo pašto“ rūpinosi Kanceliarijos skyrius, už šią paslaugą būdavo imamas simbolinis mokestis. Vėliau buvo sutarta, jog tokią paslaugą gyventojams teiks UAB Kupiškio autobusų parkas, juolab kad prie autobusų stoties, kurios pastate įsikūrusi šios bendrovės kontora, yra irgi privačių skelbimų vitrina. Tačiau pastaruoju metu ir šioje kontoroje tokios paslaugos gyventojams nebeteikiamos.

Statinys bus atnaujintas, o paslauga…

Kalbantis apie skelbimų lentų reikalingumą Kupiškio mieste su Savivaldybės administracijos direktoriumi Žilvinu Aukštikalniu, jis netvirtino, jog privačių skelbimų lentų mūsų mieste jau nebereikia. Ateityje tokiam reikalui tarnausiantis tas pats stendas Gedimino gatvėje, tik reikėsią išspręsti, kas tuo užsiims. Tokia paslauga, direktoriaus nuomone, turėtų užsiimti kas nors iš verslininkų.

Ž. Aukštikalnis pabrėžė, jog šis skelbimų statinys bus atnaujintas, vienas jo langas bus skirtas ir meno, sporto, ir kitokių renginių afišoms.

Amžini „nuomininkai“

Beje, redakcijos interesantė labiausiai ir piktinosi tuo, kad apie kultūros renginius nėra reklamos būtent pačiame miesto centre.

Kultūros centro ne vienas darbuotojas irgi pabrėžė, jog renginių afišavimo mieste problema – jau žilstelėjusi. Jie, neturėdami nuolatinės vietos tokiai reklamai, prašinėja, kad ji būtų priimama į Viešosios bibliotekos, Turizmo informacijos centro, parduotuvių langus. O kai renginys prestižinis – tai surenčiamas stendas miesto aikštės pakraštyje, kuo arčiau Gedimino gatvės šaligatvio. Šių pašnekovų nuomone, ir skelbimų stendo prie kultūros centro lentelės taip subadytos, kad prismeigiami lapai nebesilaiko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video