2024/09/22

Vandalams grožis nepatinka

Gražus, tvarkingas miestas, sutvarkyta Kupos pakrantė, kuria didžiuojasi kiekvienas miestelėnas. Tokį miesto vaizdą norime matyti. Gaila, tačiau ne visus grožis žavi ir nuteikia geriems darbams.

Anksti rytą, netoli pakrantės gyvenanti moteris vedžiodama savo šunį pastebėjo, kad dega prie Kupos upės pastatytos pavėsinės ąžuolinis stalas.

Iš pradžių degantį stalą dar bandė gesinti pati moteris, bet supratusi, kad to padaryti nepajėgs, telefonu iškvietė ugniagesius.

Pasak rajono Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresniojo specialisto Antano Odino, preliminariais duomenimis padarytas apie 1 500 litų nuostolis, apie įvykį informuota policija.

„Apmaudu, kad nuo vandalų kenčia miestą puošiantys statiniai. Kaip bus atstatytas sudegęs stalas, dar nežinau, nes tai papildomos išlaidos. Reikės apie tai informuoti pavėsinę padariusį skulptorių, – sakė A. Odinas. – Toks pavėsinių ar skulptūrų niokojimo atvejis – ne pirmas. Gaila, kad vietoj miesto ir parko gražinimo darbų pinigai išleidžiami vandalų sugadintiems statiniams atstatyti“.

Anot A. Odino, nuo niokotojų kenčia ne tik mediniai statiniai, dekoratyvinės tvorelės ar skulptūros. Kiekvieną mėnesį pakeičiama 20-25 kelio ženklai. Vienas kelio ženklas kainuoja apie 250 litų, todėl susidaro tikrai nemaža suma.

„Gerai, kad degantį pavėsinės stalą laiku pastebėjo ir apie tai pranešė atitinkamoms tarnyboms. Kuo daugiau bus neabejingų žmonių, gal tuo mažiau reikės atstatyti sulaužytų ar sudegintų statinių“, – sakė Savivaldynės specialistas.

Pasak Kupiškio rajono policijos komisariato viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio apylinkės inpektorių veiklos grupės vyr. patrulės Vilės Sezonienės, chuliganai neturėtų jaustis nebaudžiami, nes yra ir nubaustų. Jeigu tai padaro nepilnametis iki 16 metų, nuostolius atlygina tėvai, o vyresniems patirtą žalą tenka atlyginti patiems.

„Šiuo atveju padaryta žala yra įvertinta gana nemaža suma, todėl gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas. Plačiau nieko komentuoti negaliu, nes dar nesusipažinau su informacija“, – sakė V. Sezonienė.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video