2024/09/22

Biržų rajone žiauriai nužudyta septyniolikmetė kupiškėnė

Praėjusį šeštadienį Šilų miške, netoli Biržų, grybautojai aptiko žiauriai apdaužytos, pusiau išrengtos merginos kūną. Aukos iš karto net nebuvo galima atpažinti. Tik paskleidus informaciją apie tai, kuo nužudytoji vilkėjo, kokius papuošalus nešiojo, jos asmenybė buvo nustatyta. Paaiškėjo, kad tai prieš keletą dienų dingusios kupiškėnės A. K. (g. 1991 m.) lavonas.

Auką iš drabužių ir kitų daiktų atpažino jos teta, mamos sesuo. A. K. buvo padavusi dokumentus mokytis Biržų politechnikos mokykloje, bet rugsėjo pirmąją čia nepasirodė ir tų mokslų nepradėjo. Iki šios nelaimės prieš keletą dienų ji buvo dingusi iš namų. Merginos motina praėjusį penktadienį dėl to kreipėsi į Kupiškio rajono policijos komisariatą. Pasak šio komisariato viršininko Arvydo Mėlynio, iš karto buvo užvesta paieškos byla, kadangi dingusioji buvo nepilnametė – septyniolikos. Informacija apie jos paiešką buvo perduota ir Biržų rajono policijos komisariatui, nes šiame rajone gyvena dingusiosios giminaičiai, ir mergina čia lankydavosi.

Biržų rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vytautas Drevinskas informavo, kad dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. (nužudymas). Pareigūnas patvirtino, kad vakar merginos lavonas buvo atpažintas. Pasiteiravus, ar mergina buvo ne tik mirtinai sumušta, bet ir išžaginta, pareigūnas atsakė, jog į tą klausimą tegali atsakyti tik teismo medicinos ekspertai. Kol kas jų išvadų dar nėra. Jis pats tegalįs patvirtinti, jog A. K. mirtis – smurtinė.

V. Drevinskas prašo asmenis, galinčius pateikti kokios nors informacijos, susijusios su šiuo įvykiu, pranešti Biržų rajono policijos komisariatui telefonu 02 arba pasitikėjimo tel. (8~450) 3 10 36.

Nužudytosios mama „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad su dukra užpraeitą sekmadienį draugiškai praleido dieną. Abi buvo pirtyje. Pirmadienį ji ruošėsi dukrą palydėti į Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą ir padėti jai susitarti su šios mokymo įstaigos vadovybe dėl tolimesnio mokymosi čia. Dukra buvo apsisprendusi nebevažiuoti mokytis į Biržus, bet likti arčiau mamos, Kupiškyje. Deja, pirmadienį nuėjusi žadinti atžalos, jos patale neberado. Moteris iš pradžių vylėsi, jog dukra greitai atsiras, nes kartą jau buvo panašų pokštą iškrėtusi. Tačiau keletą dienų nesulaukusi jokios žinelės iš dukros, ji kreipėsi į policiją. Anot moters, pareigūnai dar jai tarstelėję, kad atsirado pirmą kartą, atsiras ir dabar.

Nužudytosios motina sakė, kad dukrą atpažinusi tik iš ilgai negijusio pjūvio po akmenligės operacijos ir šalia jos rasto žiedelio, kurį buvo ji pati jai padovanojusi. Netekusi vyriausiosios dukros (šeimoje auga keleriais metais jaunesnė dukra), moteris sakė neįsivaizduojanti, kas galėjo taip nežmoniškai pasielgti su jos vaiku, kuo jis nusikalto. To sveiku protu negalima suvokti.

Sekmadienį sulaikytas jaunuolis, įtariamas merginos nužudymu. Policijos departamento duomenimis, 25 metų M. M. uždarytas į areštinę.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video