2024/09/22

Rinkiminiai detektyvai jau prasidėjo

Tampa tradicija, kad rinkimai rajone neapsieina be prokuratūros įsikišimo. Taip buvo ir po paskutinių rinkimų į rajono Savivaldybės tarybą, taip jau atsitiko ir dar neprasidėjus šių metų rinkimams į Seimą.

Dangirdas Mikšys įžiūrėjo dokumento klastotę

Kelias dienas po Kupiškį sklando kalbos, kad iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ bus pašalintas rajono partijos skyriaus pirmininkas D. Mikšys. Beje, jis yra ir rajono Savivaldybės tarybos narys.

Nutarus pasiaiškinti, kiek tuose ganduose dėl D. Mikšio pašalinimo iš partijos yra tiesos, „Kupiškėnų mintims“ pavyko gauti du dokumentus su Biržų-Kupiškio rinkiminės apygardos Nr.8 rinkimų komisijos kandidatų sąrašais.

Juose figūruoja skirtingos kandidatų pavardės, bet dokumentus neva yra pasirašęs tas pats D. Mikšys. Ties jo pavarde yra suraityti du visiškai skirtingi parašai. Net ir be ekspertų išvados yra visiškai aišku, kad pasirašė ne vienas žmogus.

Kai paklausėme D. Mikšio, kokia yra tų parašų istorija, jis papasakojo, kad tada, kai nunešė savo sąrašą, jam buvo pasakyta, kad „Tvarka ir teisingumas“ savo kandidatus jau pristatė, ir parodė kitą sąrašą. D. Mikšys gerokai nustebo, kad tame dokumente, ties jo pavarde, puikuojasi kažkoks svetimas parašas.

Jis tuos abu sąrašus parodė į Kupiškį atvykusiam Seimo nariui Vytautui Galvonui ir paklausė, kaip nutiko, kad kažkas pasirašinėjo jo vardu. Pasak Kupiškio politiko, Seimo narys nesiėmė nieko aiškinti, tik aiškiai supyko ir pareiškęs: „Dink iš čia“, parodė duris.

D. Mikšys sakė, kad tai buvo įžeidimas. Seimo narys oficialioje vietoje “pasiuntė„ Tarybos narį ir partijos rajono skyriaus pirmininką.

Netrukus paaiškėjo, kad V. Galvonas nori D. Mikšį apskritai pašalinti iš partijos ir vadovauti rajono skyriui. Ne vienas šios partijos žmogus rajone ėmė stebėtis, kaip V. Galvonas gali vadovauti skyriui, jei jis išvis nėra partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys.

D. Mikšys nutarė išsikelti savo kandidatūrą Biržų-Kupiškio rinkiminėje apygardoje. Kaip jis pats sakė „Kupiškėnų mintims“, pavyko surinkti 1217 parašų. Pagal įstatymą save iškeliantis kandidatas turi surinkti jų ne mažiau kaip tūkstantį. D. Mikšio duomenimis, praėjusią savaitę jau buvo pridavinėjami parašai ir savaitės pabaigoje jų buvo likę vos daugiau nei reikalaujamas tūkstantis. Politikas nesiryžo prognozuoti, ar jam bus leista dalyvauti rinkimuose.

D. Mikšys sakė, kad yra labai nepatenkintas, jog padirbinėjamas jo parašas, ir jau kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo dokumentų klastojimo.

Kovą dėl vietos Seime „Tvarka ir teisingumas“ pradėjo kivirčais partijos viduje.

Pažadėjo D. Mikšį išmesti

V. Galvonas, paprašytas pakomentuoti, kodėl reikia D. Mikšį pašalinti iš partijos, sakė, kad kupiškėnas ne tik nesilaikė partijos vidinės drausmės reikalavimų, bet iš esmės vykdė partijai žalingą veiklą. Pasak Seimo nario, su nedrausmingu D. Mikšiu niekam nepavykdavo susikalbėti. V. Galvonas sakė, kad jam sunku pasakyti, kada tiksliai šis bus išbrauktas iš partijos sąrašų, bet tvirtino tikįs, kad tai bus padaryta pakankamai greitai.

Pasakodamas apie ne tą parašą šalia D. Mikšio pavardės, V. Galvonas teigė, kad rajono skyriaus pirmininkas niekaip nesugebėjo sudaryti ir laiku pateikti būtino sąrašo. Jį teko formuoti kitiems žmonėms. Kai sąrašas buvo sudarytas, Seimo narys paskambino D. Mikšiui ir pakvietė nedelsiant atvykti ir pasirašyti. Šis pasakė, kad atvyks po pusvalandžio. Deja, neatvyko nei po pusvalandžio, nei vėliau. Tada Seimo narys kelis kartus vėl bandė jį surasti telefonu, bet D. Mikšys jau neatsiliepė.

V. Galvonas sakė, kad tada teko pasirašyti kitam įgaliotam žmogui. Politikas sutiko, kad buvo padaryta klaida, kai kito žmogaus parašas atsirado šalia D. Mikšio pavardės, bet jis tai įvertino tik kaip jauno žmogaus neapsižiūrėjimą.

Paklaustas, kas gali vadovauti partijos Kupiškio skyriui, jei D. Mikšys bus atleistas, V. Galvonas sakė, kad kol kas yra vienintelė kandidatūra – jis pats.

Dar nuo praėjusių rinkimų į Seimą visiems buvo žinoma, kad V. Galvonas nėra Rolando Pakso vadovaujamos partijos narys, nors į Seimą ėjo po liberalų-demokratų vėliava. Pirmadienį jis „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad visai neseniai įstojo į partiją, todėl gali vadovauti rajono skyriui.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video