2024/09/22

Griausmingas naujo Kupiškio Jaunimo centro sezono atidarymas

Rugpjūčio 29 d. pavakarę Kupiškyje buvo tikrai triukšminga – miestą drebino ir į šventę kvietė Kupiškio Jaunimo centras, taip paskelbdamas apie savo naujojo sezono atidarymą.

Kupiškyje dar neregėta šventė prasidėjo prie didžiosios rampos 17 val., kur vyko riedlentininkų ir riedutininkų pasirodymai. Tarpusavyje varžėsi keletas šio sporto mėgėjų. Kiekvieno riedlentininko pasirodymui buvo skiriama po 5 minutes, o kad jie nepavargtų ir nepasiduotų, žiūrovai palaikė šūksniais ir plojimais. Jauniausias vienuolikmetis riedlentininkas Arūnas susirinkusius stebino savo ištverme nepasiduodamas kiek vyresniems varžovams. Daug žiūrovų simpatijų sulaukė riedlentininkai: Peliukas (taip jis buvo pristatytas pasirodymų komentatoriaus), Andrius, Evaldas, Rimvydas. Vaikinukai stengėsi, kiek galėjo – vieno iš jų riedlentė net nuskrido tiesiai į žiūrovus. Laimei, nieko nesužeidė, o sukėlė tik daug juoko. Riedutininkų buvo kiek mažiau – Erikas ir Lukas tikrai turėjo ką pademonstruoti. Renginio vedėja režisierė Aušra Aleksandravičienė ragino balsuoti už riedlentininkus ir riedutininkus šūksniais bei plojimais, o nugalėtojus buvo numatoma paskelbti prie „Bikuvos“ prekybos centro vyksiančiame šventės tęsinyje.

Kiek vėliau, 18 val., prie Kupiškio bažnyčios, aikštelėje, vyko neįprastas reginys – čia rinkosi baikeriai su motociklais. Triračiai, keturračiai, dideli ir mažesni motociklai traukė akį, o ką jau bekalbėti apie jų vairuotojus, kurie stengėsi būti kuo originalesni, savo išvaizda išsiskirti iš kitų.

Motociklų gausmas nustelbdavo stebinčiųjų nuostabos šūksnius. Prasidėjus paradui, policijos pareigūnų automobilio lydimi, tvarkingai išsirikiavę baikeriai patraukė „Bikuvos“ prekybos centro link. Susižavėję žiūrovai plojimais palydėjo pačiu mažiausiu motocikliuku paskui baikerių koloną važiavusią renginio vedėją A. Aleksandravičienę.

Technikos gatvėje, iš abiejų jos pusių, buvo išsirikiavę išskirtinai daug žiūrovų, kurie netrukus sulaukė baikerių, o kartu su jais motociklais atvyko Kupiškio meras Jonas Jarutis, jo pavaduotojas Aidas Mikėnas ir Rimantas Jocius, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas. Jie pasidžiaugė neeiliniu renginiu, prisiminė tuos laikus, kai patys važinėdavosi motociklais. Linkėjo visiems gerų mokslo metų ir kitąmet vėl čia susitikti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nora NORVILAITĖ, Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video