2024/05/18

Poryt – naujieji mokslo metai

Ketvirtadienį Kupiškio kultūros centro vitražų salėje vyko rajono ugdymo įstaigų direktorių ir jų pavaduotojų pasitarimas, skirtas artėjantiems mokslo metams.

Nauji mokslo metai – naujos pareigos

Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius bei rajono meras Jonas Jarutis džiaugėsi, kad Kupiškyje nėra didelės ugdymo įstaigų vadovų kaitos, neišsprendžiamų problemų. Pasitarime buvo pristatytos dvi naujos direktorių pavaduotojos ugdymui. Nuo šių mokslo metų Rudilių Jono Laužiko pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui bus Daiva Pečiukėnienė, turinti 15 metų pedagoginio darbo stažą, o Noriūnų Jono Černiaus pagrindinėje mokykloje – Rita Grinevičienė, prieš tai dirbusi Rudilių Jono Laužiko pagrindinėje mokykloje pradinių klasių mokytoja.

Tvarkėsi pagal galimybes

Anot R. Jociaus, vasara atostogų metas tik mokiniams, o ugdymo įstaigų vadovams – darbymetis. Visos mokyklos pagal savo galimybes vykdė remonto darbus. Palėvenėlės pagrindinė mokykla sutvarkyta iš pagrindų. Apgailestauta, kad šią vasarą remonto darbai vyko tik vienoje ikimokyklinėje įstaigoje. Jaukesnis, šiltesnis ir gražesnis vaikus pasitiks tik Subačiaus vaikų darželis.

Dvi mokyklos gavo autobusiukus mokiniams pavėžinti į mokyklą. Subačiaus gimnazija gavo naują, o Šepetos Almos Adamkienės pagrindinei mokyklai skirtas nenaujas, bet dar tinkamas eksploatuoti autobusiukas.Ugdymo įstaigų vadovai turės pasirūpinti, kad ant mokyklinių autobusiukų durų būtų užrašyta, kuriai mokyklai jie priklauso. „Toks buvo kai kurių rajono Tarybos narių pageidavimas. Manau, kad tai nebloga prevencinė priemonė, padėsianti užtikrinti tinkamą ir racionalų mokyklinių autobusiukų panaudojimą“, – sakė R. Jocius.

Ragino paskubėti

Pasitarime dalyvavusi Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vyr. specialistė Stanislava Bartusevičienė supažindino su naujovėmis aprūpinant socialiai remtinų šeimų vaikus mokymosi priemonėmis. Jeigu šeima nėra socialinės rizikos, pinigai, skirti vaiko mokymosi priemonėms įsigyti, bus pervedami į šeimos nurodytą sąskaitą, ir tėvai patys galės vaikui nupirkti reikalingų mokymosi priemonių. Socialinės rizikos šeimų vaikams mokymo priemones nupirks socialiniai darbuotojai. „Nors nuo liepos 1-osios tėvai galėjo Socialinės paramos skyriui pateikti prašymus dėl vaikų nemokamo maitinimo, iki šios dienos dar nėra nė vieno. Didžiausio antplūdžio laukiame nuo rugsėjo 1-osios, todėl mūsų skyriaus darbuotojai dirbs ir po darbo valandų, jeigu reikės – ir šeštadienį“, – sakė S. Bartusevičienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video