2024/05/18

Mūsų mieste yra lygesnių už lygius

Kupiškio centre pasistatyti automobilius tampa kuo toliau, tuo sudėtingiau. Kai vieni žmonės ieško laisvos vietos automobiliui net ir toliau nuo juos dominančio objekto, kad tik nepažeistų kelio ženklų, įžūlesni savo automobilius parkuoja vos ne banko tarpduryje, spjaudami į ženklais pažymėtus apribojimus.

Pačiame miesto centre prie pat banko yra mažytė rezervuota stovėjimo aikštelė, kurioje gali stovėti taksi automobiliai. Ta aikštele gali naudotis ir vairuotojai, kuriems Savivaldybė išdavė specialius leidimus.

Ankštoje centro teritorijoje tai yra pakankamai racionalus sprendimas, bet, pasirodo, čia galioja nuo Antikos laikų išlikusi norma – kas negalima Jaučiui, leistina Jupiteriui.

Pastate prie stovėjimo aikštelės yra ne tik bankas, bet ir draudimo kontora, kelios kitos įmonės, „Kupiškėnų minčių“ redakcija. To namo kieme yra pakankamai ankšta, jame visų darbuotojų automobiliai neišsitenka, todėl kartais kas nors bando trumpam mašiną pasistatyti prie pat banko durų. Pasirodo, policija budi gana atidžiai – tuoj pat prisistato ekipažas ir paragina išsinešdinti iš rezervuotos aikštelės.

Tačiau šiame pastate įsikūrusių bendrovių darbuotojai pastebėjo, kad ne visi automobiliai taip operatyviai yra išprašomi iš aikštelės. Jie pasakojo, kad kelios mašinos kažkodėl turi privilegijuotą padėtį, todėl niekas jų iš aikštelės nevaro. Šių automobilių savininkai yra visame Kupiškyje puikiai žinomi asmenys – Pataisos inspekcijos darbuotojas Donaldas Byla ir žinomiausias rajono kelių „džentelmenas“ Renatas Stančikas, neseniai nuteistas už savo nuotykius keliuose. Žinoma, aikštelėje sustoja ir kiti, bet tie du paminėtieji lankosi dažniausiai ir neužkliūna policijai.

Viešosios policijos viešosios tvarkos skyriaus viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininkas Džeraldas Baliūnas, supažindintas su centre dirbančiųjų nepasitenkinimu, sakė, kad šie žmonės turėtų kreiptis į Savivaldybę ir, jei bus pakankama motyvacija čia laikyti automobilius, leidimai bus išduoti.

Jis sakė, kad pats nėra pastebėjęs ten stovinčių D. Bylos ir R. Stančiko automobilių, bet tuoj pat informavo savo pavaldinius, kad atkreiptų dėmesį į tai.

Pasak Dž. Baliūno, be leidimo statyti automobilius toje aikštelėje negalima. Už kelio ženklo nepaisymą žmonės gali būti nubausti nuo 50 iki 100 litų.

Gali būti nubausti, tačiau, matyt, ta galimybė yra tokia nedidelė, kad jau minėti asmenys į tai nekreipia jokio dėmesio, arba mano esantys išskirtiniai – kažkokie Kupiškio garbės piliečiai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video