2024/05/18

Miesto aikštė dar negreitai atsinaujins

Ne vieną kartą buvo kilę diskusijos dėl Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės. Ir miesto gyventojai, ir Savivaldybės atstovai sutiko, kad aikštei reikia remonto.

Gana ilgai buvo nesutariama dėl aikštės rekonstrukcijos koncepcijos – vieni teigė, kad ją reikia rekonstruoti iš pagrindų, o kiti siūlė tik pakeisti aikštės dangą ir po ja esančias susidėvėjusias komunikacijas. Buvo siūloma skelbti aikštės rekonstrukcijos projekto konkursą, tačiau beruošiant konkurso sąlygas buvo prieita nuomonės, kad jis bus skelbiamas tik techniniam projektui.

„Tai reiškia, kad pati aikštės struktūra mažai pasikeis. Bus pakeista aikštės danga, po ja esančios komunikacijos, sutvarkytas fontano vamzdynas – o ir pats fontanas galbūt kiek sumažintas. Naujų sprendimų reikia ir dabar neveikiančiam viešajam tualetui sutvarkyti – jis tikrai nepuošia mūsų pagrindinės miesto aikštės. Sumažės priešais fontaną esančių gėlynų, nes norime, kad aikštė būtų labiau pritaikyta renginiams, kurių metu nereikėtų stabdyti eismo priešais ją“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis.

Anot administracijos direktoriaus, jau baigiamos rengti konkurso sąlygos, ir netrukus jis turėtų būti skelbiamas.

Kiek kainuos aikštės tvarkymo darbai, dar nežinoma. Kadangi aikštė užima beveik 1 ha plotą, ir didelė jos dalis yra išklota danga, kaina priklausys nuo to, kuo bus numatoma tą dangą pakeisti – trinkelėmis ar kitokiu gruntu.

Šiais metais tikimasi turėti tik aikštės techninį projektą, o finansavimo klausimai liks kitiems metams. „Aikštės tvarkymas gali kainuoti ne vieną milijoną, todėl stengsimės rasti ir kitų finansavimo šaltinių – vien Savivaldybės lėšomis tai padaryti būtų sunku“, – sakė Ž. Aukštikalnis.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video