2024/06/17

Šimonių girioje šurmuliavo medžiotojai ir žvejai

Šeštadienį į Šimonių girią, prie pažintinio tako, sugužėjo nemažas būrys medžiotojų ir žvejų kartu su savo šeimomis. Tądien vyko tradicinė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (MŽD) Kupiškio skyriaus medžiotojų ir žvejų šventė. Šventė yra rengiama kas dveji metai, tad dalyviams pakanka laiko pasiruošti ir deramai reprezentuoti savo būrelį. Bronius Domža visiems susirinkusiems priminė, kad ši šventė – jau ketvirtoji ir pasidžiaugė dalyvių gausa bei visiems palinkėjo pakilios nuotaikos.

Įšventinti nauji nariai

Kasmet šventė vykdavo prie Kupiškio marių, tačiau šiemet vieta buvo pakeista, nes norima įvairovės. Šventės atidarymas prasidėjo vėliavos pakėlimu. Ši garbinga misija buvo patikėta medžiotojams veteranams Albinui Vaižmužiui, Bronislovui Gikiui, Kupiškio miškų urėdijos miško naudojimo ir miškotvarkos inžinieriui Virginijui Stapulioniui ir žvejei Irenai Majauskienei. Dalyviai juokavo, kad nors šventėje dalyvauja ir tarpusavyje draugiškai varžosi nemažai medžiotojų ir žvejų būrelių, tačiau čia ne kaip politikoje, nes kas įstoja į būrelį, tai išeiti ar pakeisti jį kitu nebenori. Šiemet į Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (MŽD) Kupiškio skyrių buvo priimtas ne vienas naujas narys. Šventės metu trys iš jų oficiliai davė priesaiką.

Varžėsi tarpusavyje

Vėliau vyko kiekvieno būrelio stovyklaviečių apžiūra. Komisijos nariai iš dvylikos stovyklaviečių turėjo išrinkti originaliausiai savo veiklą reprezentuojantį būrelį. Prizinės vietos buvo išdalintos tokia tvarka: pirmoji vieta atiteko medžiotojų klubui „Giria“, antroji – medžiotojų būreliui „Lėvuo“, tretieji liko medžiotojų būrelis „Šimonys“. Nugalėtojai buvo apdovanoti ne tik remėjo įsteigtomis dovanomis – mobiliaisiais telefonais, bet ir kastuvais, kirviais bei kitais naudingais daiktais.

Šventės dalyviams nebuvo laiko nuobodžiauti, nes vyko įvairios atrakcijos: kimštinio kamuolio mėtymo, šaudymo iš pneumatinio šautuvo, šerno medžioklės su ietimi, šautuvo paruošimo medžioklei, smiginio, alaus gėrimo ir vinies kalimo varžybos.

Gausiai dalyvavusias kupiškėnų medžiotojų ir žvejų šeimas džiugino ne tik gera renginio organizacija, bet ir palankus oras. Sambūris pavyko.

Gal tokios stovyklos galėtų vykti ir dažniau?

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video