2024/05/16

Iškirstus medžius ir krūmus pakeis nauji

Prie Kupiškio piliakalnio, Lėvens gatvėje, pradėti menkaverčių krūmų ir medžių kirtimo darbai. “Kupiškėnų mintys„ pasidomėjo, kam bus panaudota ši iškirsta teritorija.

Vertingi medžiai bus palikti

Anot Kupiškio seniūnijos seniūno Juliaus Vytauto Semėno, prieš kelias dienas seniūnijai buvo išduotas leidimas pradėti šiuos tvarkymo darbus, o jis, suradęs brigadą, ėmėsi vykdyti užduotį. Iki šiol ten buvo Kupiškio nepuošianti teritorija, apaugusi menkaverčiais krūmais ir medžiais. Kai šie bus iškirsti, jų vietoje bus pasodinami nauji medeliai, kurie turėtų džiuginti ne tik kupiškėnų, bet ir šio miesto svečių akis. Seniūnas pasakojo, kad vertingiausi ir seniausi medžiai šioje vietoje bus palikti ir toliau: svarbiausia, kad nebesimatytų prieš tai čia buvusios netvarkos.

Parko nebus

Pasak J. V. Semėno, tam, kad menkaverčių krūmų ir medžių kirtimo darbai jau būtų baigti šį mėnesį, Lėvens gatvėje kasdien (išskyrus savaitgalius) pluša nuo aštuonių iki dešimties žmonių.

Seniūno nuomone, šioje teritorijoje bus parkas, tačiau nieko konkretesnio jis negalėjo pasakyti ir patarė kreiptis į Savivaldybės administracijos direktorių Žilviną Aukštikalnį. Pasak administacijos direktoriaus, parko ten neatsiras, tačiau tai bus graži ir sutvarkyta teritorija, kuri daug labiau puoš Kupiškį negu prieš tai buvę krūmynai. Kada bus pradėti sodinti nauji medžiai, Ž. Aukštikalnis negalėjo tiksliai atsakyti: galbūt jau šį rudenį, o gal ir pavasarį.

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video