2024/05/16

Politikai ieško vienas kito nuodėmių

Nors paskelbta, kad rinkimų agitacija prasidės tik kitą mėnesį, iš tiesų ji vyksta jau seniai. Po rajonus partijos buvo paleidusios savo politinius desantus, kurie rinkėjams aiškino, kad balsuoti reikia būtent už partijos žmones, nes kiti yra kur kas mažiau to verti, arba iš viso nieko neverti.

Nuo centrinių jėgų stengiasi neatsilikti ir rajonų politikai, priešrinkiminiu metu akylai stebintys politinių oponentų veiklą ir svarstantys, ar atskiros tos veiklos detalės negalėtų negražioje šviesoje parodyti varžovų. Kupiškio politikai nėra jokia išimtis iš bendrų taisyklių.

Privačiai įmonei biudžetiniai užsakymai

Darbo partijos rajono skyriaus pirmininkas Virginijaus Andrijausko, kuris yra ir rajono Tarybos narys, oponentai neseniai patyrė, kad V. Andrijauskas turi bendrovės „Administralė“ akcijų. Ši įmonė, be kita ko, šiais metais ėmė greideriuoti kelių rajono seniūnijų kelius.

Politikams pasirodė, kad seniūnijų kelių taisymas gali būti amžinas V. Andrijausko biznis, nes praktiškai nuo jo priklauso valdančios rajono Tarybos daugumos stabilumas. Jei UAB „Administralė“ imtų ir negautų užsakymų iš seniūnijų, o tuo pačiu ir biudžeto pinigų, V. Andrijauskas galėtų užsirūstinti ir iškiltų realus pavojus Tarybos daugumos išlikimui. Mat šiam politikui pasitraukus iš valdančios daugumos, trapios vieno žmogaus persvaros nebeliktų.

Įžvelgiama, kad čia pinasi asmeniniai V. Andrijausko, kaip įmonės akcininko, ir visuomeniniai, kaip Tarybos nario, interesai.

Beje, politiniai oponentai kalbėjo, kad, matyt, ir pats V. Andrijauskas supranta, kad ta situacija jam nėra palanki, todėl bandė užmaskuoti savo įmonę, ją registruodamas ne Kupiškyje, o gretimame Anykščių rajone.

Pats V. Andrijauskas į šią situaciją žiūri paprasčiau. Jis sakė, kad rinkimuose į Seimą aktyviai nedalyvaus, bus tik rinkimų sąraše, todėl tie rinkimai asmeniškai jam nėra nei svarbūs, nei įdomūs.

Oponentų svarstymą, kad nuo jo didele dalimi priklauso valdančiosios Tarybos daugumos išlikimas, V. Andrijauskas laiko per didelės garbės suteikimu jo asmeniui. Jis teigė, kad partijos rajoninis skyrius sprendė, kokioje koalicijoje būti, todėl visiškai neįmanoma patikėti, kad dėl kažkokių galimų asmeninių ambicijų pavyktų bendrapartiečius įtikinti koalicijos partnerių keitimo reikalingumu.

Kalbėdamas apie įmonę „Administralė“, V. Andrijauskas patvirtino, kad ji turi technikos keliams tiesti ir tvarkyti. Daugiausiai ta technika yra nuomojama didelėms kelininkų organizacijoms. Tai yra pagrindinis įmonės veiklos baras.

Pasak V. Andrijausko, šį pavasarį, išėjus pašalui, per gana trumpą laiką reikėjo greideriuoti seniūnijos kelius, todėl Subačiaus ir Šimonių seniūnai kreipėsi į bendrovės „Administralė“ direktorių pagalbos. Būtent direktorius ir užsiėmė užsakymų priėmimu ir darbų organizavimu.

Įmonė Subačiaus seniūnijoje dirbo pati, o į talką Šimonių seniūnijoje teko kviestis ūkininką, nes tapo aišku, jog bendrovė nespės laiku atlikti darbų. V. Andrijauskas sakė, kad tie darbai nebuvo labai brangūs – tik maždaug po 10 tūkstančių litų iš kiekvienos seniūnijos. Todėl visus metus laukti ir tikėtis, kad dvi savaites teks pagreideriuoti, sau negali leisti nė viena įmonė.

Įmonei netrūksta darbų prie kitų Lietuvos kelių. Daug pelningiau dirbti su „Kauno keliais“, „Kauno tiltais“ stambiuose objektuose, negu greideriuoti Šimonių ar Subačiaus seniūnijų žvyrkelius. Pasak V. Andrijausko, iš Kupiškio kelių greideriavimo tikrai neužsidirbsi.

Matyt, susidariusią situaciją galima vertinti kaip kam patogiau, bet aišku tik viena, kad rinkimai Lietuvoje jau tikrai prasidėjo.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video