2024/05/16

Tarybos veikla susidomėjo prokuratūra

Rajono Tarybos narys Vytautas Mockus kreipėsi į rajono apylinkės prokuratūrą dėl kai kurių Taryboje priimtų sprendimų.

Prokurorė Diana Makšimienė, kuri yra atsakinga už viešojo intereso gynimą, „Kupiškėnų mintims“ pasakojo, kad politikai į prokuratūrą kreipėsi jau ne pirmą kartą, bet Tarybos sprendimus jos narys apskundė pirmą kartą.


Įžvelgė įstatymų pažeidimą

V. Mockus sakė, kad dar tada, kai konservatoriai turėjo daugumą Taryboje, buvo sugalvota tokia patalpų nuomojimo tvarka. Jeigu kas nors sutikdavo nuomotis Savivaldybei priklausančius pastatus ir juos sutvarkyti, buvo sumažinama nuomos kaina tiek, kiek kainavo patalpų remontas.

Politikas sakė, kad, jo nuomone, dalykine prasme tokia tvarka buvo visai gera. Žinoma, reikėjo atidžiai patikrinti remonto sąmatas, kad nebūtų piktnaudžiavimų. Deja, vėliau buvo priimtos įstatymo pataisos ir taip daryti kategoriškai uždrausta.

V. Mockus sakė, kad konservatoriai ne kartą atkreipė dabartinės valdančios daugumos ir Administracijos dėmesį į šią įstatiminę nuostatą ir siūlė taip nebesielgti. Tačiau valdantieji į tai neatsižvelgė ir toliau ėjo senu keliu.

Tada V. Mockus Tarybos sprendimą apskundė Vyriausybės atstovui apskrityje. Iš ten gautas atsakymas, kad konservatorių pozicija tuo klausimu yra neteisinga, o Taryba pažeidimo nepadarė.

Tada V. Mockus pasikonsultavo su aukšto lygio teisininkais Vilniuje ir kreipėsi į prokuratūrą.

Ieškinys jau teisme

Prokurorė D. Makšimienė pasakojo, kad V. Mockus į prokuratūrą kreipėsi dėl neteisėtos nuomos sutarties. Į Savivaldybę kreipėsi du verslininkai dėl jau priklausančių patalpų nuomos. Nuomos sutartyje buvo numatyta, kad jie gali suremontuoti šias patalpas, o remonto išlaidos bus įskaitytos į nuompinigius.

Dabar įstatyme yra konkrečiai numatyta, kad už patalpų pagerinimą neatlyginama. Ši nuostata atsirado 2002 metų gegužės mėnesį.

Prokuratūra Tarybos sprendime įžvelgė pažeidimų ir su ieškiniu jau kreipėsi į apylinkės teismą prašydama koreguoti kai kuriuos rajono Tarybos priimtus nutarimus ir atitinkamas sutartis.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video