2024/05/16

Uoginietis beieškodamas laimės sutiko mirtį…

Trečią kartą uždarbiauti į Ispaniją išvykęs Dangirutis Praniauskas, Uoginių kaimo gyventojas, į namus grįš karste. Netikėta jauno vyro mirtis sukrėtė artimuosius ir kaimo žmones.

Negali patikėti…

“Dangirutis į Ispanijos statybas važinėjo dirbti jau trejus metus, deja, paskutinį kartą ten tepabuvo tik dvi dienas„, – “Kupiškėnų mintims„ pasakojo žuvusiojo brolis Darius. Pasak jo, Dangirutis į svečią šalį nuvyko liepos 22 d., o po 2 dienų jį ir kitus brolius pasiekė liūdna žinia. “Tyrimai rodo, kad brolis nusižudė, persipjaudamas kaklą ties ausimi, bet aš tuo negaliu patikėti, tačiau yra, kaip yra, – negalėdamas susitaikyti su brolio netektimi sakė D. Praniauskas. – Dangirutis nebuvo linkęs į depresiją, niekada nebūtų pakėlęs prieš save rankos„. Vyras skolų ar nemalonumų neturėjęs. Su broliu artimai bendraudavę ir dalydavęsi rūpesčiais bei džiaugsmais. Pasak brolio, Dangirutis daug pinigų neparsiveždavo, per tarpininkus gaudavo Ispanijoje darbą. Vyras nebuvo sukūręs šeimos, gyveno su neįgaliu broliu Vidmantu ir devyniasdešimtmete močiute. “Jei jis būtų norėjęs nusižudyti, tai būtų padaręs kaime, kam jam važiuoti į Ispaniją ir ten po 2 dienų pasitraukti iš gyvenimo?„ – dalijosi abejonėmis žuvusiojo brolis.

Nepigus palaikų pargabenimas

Nelaimės prislėgti broliai turi didelį ir brangiai kainuojantį rūpestį – palaikų pargabenimą, kuriam, anot tuo besiverčiančios firmos, gali prireikti iki 30 tūkst. litų. “Mums tokie pinigai neįkandami: aš – ugniagesys, brolis Ričardas – santechnikas, o Uoginių kaime gyvenantis Vidmantas neįgalus ir niekur nedirba, gyvena iš senolės pensijos,„ – apibūdino nelinksmą situaciją Darius. Broliai kreipėsi į Savivaldybę dėl piniginės paramos, tačiau svarstymas bus tik rugpjūčio pabaigoje, o palaikus reikia kuo greičiau parsigabenti. “Jie viską skaičiuoja ispaniškais įkainiais, kuo ilgiau mes jo nepasiimsime, tuo brangiau mums viskas kainuos,„ – sakė nelaimės prislėgtas brolis. Broliai bandys skolintis pinigų ir tikisi, jog kažkiek jų paaukos ir žmonės. Pinigus broliai prašo pervesti į Ričardo Praniausko sąskaitą LT057300010072447520 “Hansabanke„.

Tiktai gera…

Uoginių kaime žmonės atsiliepia apie Dangirutį tik geru žodžiu. “Kaip tik dabar sėdim ir šnekam apie tą siaubingą mirtį, – “Kupiškėnų mintims„ pasakojo sukrėsta pažįstamo vyro mirties Alvyra Dluckienė, Adomo Petrausko muziejaus specialistė. – Kodėl jam taip nutiko, kodėl miršta geri žmonės, o netikusių Dievui nereikia?„ Pasak jos, Dangirutis buvęs paslaugus ir malonus, nuoširdžiai bendraudavęs. “Kur šiais laikais rasi žmogų, kuris geranoriškai, su meile siūlytų savo pagalbą?„ – šiltai apie žuvusįjį kalbėjo A. Dluckienė. “Prieš kelionę spėjo ir kaimo vaikams dviračius suremontuoti, ir kaimynei duris sutvarkyti. Kažkoks liūdnas atėjo atsisveikinti, lyg nenorom važiavo„, – dalijosi paskutiniais prisiminimais apie Dangirutį muziejaus specialistė.

——-
Autorius: Nora NORVILAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video