2024/05/16

Spąstai pakeliui į Pyragių ežerą

Pyragių ežeras – nuo seno kupiškėnų mėgstama poilsio vieta. Į netoli miesto esantį paplūdimį nėra reikalo važiuoti automobiliu. Nesunkiai ežerą galima pasiekti ir dviračiu. Taip daugelis ir daro, tačiau ne visiems pavyksta išvengti pakeliui į ežerą tykančių spąstų, kurie čia lyg tyčia paspęsti.

Senas pėsčiųjų ir dviračių takas yra pasigailėtinos būklės. Jis yra ne tik duobėtas, bet ir medžiai ne vienoje vietoje yra iškiloję tako dangą. Todėl dviratininkai taku važiuoja kaip per tarką.

Jeigu dviratininkui nepatinka kratytis tuo takeliu, jis išvažiuoja į plentą, bet čia jis gali būti ne tik partrenktas pravažiuojančio automobilio, bet ir pakliūti į rankas policininkams. Jie tuoj pat nubaudžia dviratininką už Eismo taisyklių pažeidimą.

Viešosios policijos viešosios tvarkos skyriaus Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininkas Džeraldas Baliūnas „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad ten stovi kelio ženklai, kurie skelbia apie tai, kad toje vietoje yra dviračių takas ir pagal Kelių eismo taisykles dviračių vairuotojai privalo naudotis tik juo.

Dž. Baliūno nuomone, dviratininkai tikrai važiuotų tik jiems skirtu keliu, nes tai būtų ir saugiau, ir maloniau. Dabar policininkai baudžia pažeidėjus, nors jų piktybiškumu ir nekaltina. Nieko nepadarysi – taisyklės yra taisyklės.

Deja, kol kas to dviračių tako niekas neremontuoja. Tiesa, šiuo metu tiesiama nauja dviračių tako atkarpa, bet ji yra jau už įvažiavimo į poilsiavietę. Toji atkarpa yra kur kas mažiau reikalinga kupiškėnams nei takas iš miesto iki poilsiavietės.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video