2024/05/16

Papilietei vaikų klegesys neleidžia pailsėti

Prieš kelias dienas į “Kupiškėnų minčių„ redakciją užsuko Papilių kaimo gyventoja Bronė Rimkienė. Ji pasakojo apie savo bėdas. Moteris skundėsi tame pačiame kaime gyvenančių vaikų keliamu triukšmu, kuris, anot jos, jau peržengia visas ribas.

Kartu su Kupiškio seniūnijos seniūnu Juliumi Vytautu Semėnu nuvykę į Papilius, pabandėme išsiaiškinti, kokia situacija yra iš tiesų.

Neduoda ramybės

B. Rimkienė piktinosi, kad nuo pat ryto iki vėlyvo vakaro vaikai žaidžia po jos langais, nors už 50 metrų yra krepšinio aikštelė, kur jie galėtų būti ir jai netrukdytų. Bronė gyvena antrame aukšte, tačiau moteris tvirtino, kad vis tiek girdinti vaikų keliamą erzelį. Anot garbaus amžiaus moters, ji negalinti pailsėti, išsimiegoti, kamuoja galvos skausmai. Bronė pati yra bandžiusi sutramdyti mažuosius išdykėlius, tačiau, pasak moters, šie nepaiso jokių draudimų ir netgi aštresniu žodeliu atsikerta. Ši Papilių kaimo gyventoja su išdykaujančių tėvų vaikais nesugeba rasti kompromiso ir išspręsti šios bėdos.

Keisti dalykai dedasi Papiliuose

Kupiškio seniūnijos seniūnas J. V. Semėnas sakė, kad ši moteris jau ne pirmą kartą kviečia Savivaldybės atstovus dėl vienokių ar kitokių nesutarimų su kaimynais, kurių moteriai vis iškyla ir iškyla. Anot seniūno, pastarąjį kartą buvo gautas iškvietimas dėl iš kaimyno buto nuolat sklindančių dūmų ir ten girdimų keistų garsų. Moteris maniusi, kad šalia gyvenantis žmogus bute kapoja malkas. Akivazdu, jog tokia informacija nepasitvirtino.

Kitiems vaikai netrukdo

Papilių kaimas nėra didelis – vos septyniasdešimt gyventojų. Čia nėra nei parduotuvės, nei pašto ar medicinos punkto. Beveik kaimo centre rymo kadaise čia buvusios parduotuvės pastato griuvėsiai. Parduotuvė šiame kaime buvo uždaryti bene prieš 18 m. Maisto prekių papiliečiai įsigyja autoparduotuvėje, kuri čia užsuka per savaitę kartą. Tą dieną, kai ten lankėmės, kaip tik ir sutikome daugumą Papilio kaimo gyventojų atėjusių apsipirktį autoparduotuvėje. Gyventojai, paklausti, ar jiems trukdo vaikų keliamas triukšmas, atsakė neigiamai. Pasirodo, niekam kitam dėl šito nekyla problemų, tik viena Bronė tėra nepatenkinta.

Patarė gyventi santarvėje

Besikalbant su, anot B. Rimkienės, išdykaujančių vaikų tėvais, paaiškėjo, jog jie savo atžaloms neleidžia būti lauke daugiau nei iki dešimtos valandos vakaro, todėl visi gali ramiai išsimiegoti ir pailsėti. Be to, papiliečiai suskaičiavo, kad jų kaime gyvena aštuoni vaikai nuo penkerių iki penkiolikos metų, kurie Bronei nėra padarę jokių materialinių nuostolių. Seniūnas palinkėjo visiems gyventi santarvėje ir nebesipykti, o ypač dėl tokių menkniekių, nes vaikams negalima uždrauti žaisti ten, kur jie nori.

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video