2024/05/16

Prekybos centras pradėtas statyti be leidimo

Dar vieno prekybos centro mieste statyba nuo pat pradžių kėlė daug klausimų. „Kam reikia nedideliame miestelyje dar vieno prekybos centro,“ – vienas kito klausinėjo kupiškėnai.

Nepaisant to, kompanija „Baltishes haus“ pačiame Kupiškio centre prieš pat rajono policijos komisariato pastatą susipirko kelis sklypus ir pradėjo statyti naują prekybos monstriuką. Beje, bendrovės savininkai nugriovė ne visų įsigytų sklypų namus. Kas bus daroma tose kol kas nenugriautų namų teritorijose, oficialiai nėra aišku ir tai yra atskiro straipsnio tema.

Šią savaitę nuo senų pastatų nušluotoje teritorijoje jau pradėti žemės darbai būsimoms statyboms. Tokie statybininkų užmojai kupiškėnus gerokai nustebino.

Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas sakė, kad statybininkams buvo duotas leidimas tik seniems pastatams griauti ir aplinkai tvarkyti, o žemę kasti ar pamatų rengimui pasiruošti niekas leidimo nedavė.

Vadinasi, statybininkai prekybos centrą pradėjo statyti be leidimo – neteisėtai.

Esant tokiai situacijai, statybos turėtų būti nedelsiant nutrauktos, bet kol kas statybvietėje tebeburzgia ekskavatoriai ir sunkvežimiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video