2024/05/16

Meras situacijos nedramatizuoja

Praėjusiame „Kupiškėnų minčių“ numeryje rašėme apie tai, kokios problemos iškilo dėl numatomo Sveikatingumo komplekso projektavimo sąlygų. Šių sąlygų, kurių prašė Savivaldybės administracija, neišdavė Kultūros paveldo departamento Panevėžio teritorinio padalinio direktorius Arūnas Umbrasas.

Direktorius „Kupiškėnų mintims“ ne tik papasakojo, kodėl buvo priimtas būtent toks sprendimas, bet ir išrašė keletą receptų, ką, jo nuomone, Kupiškio rajono valdžia toliau turėtų daryti.

Susipažinęs su A. Umbraso pozicija, rajono meras Jonas Jarutis pripažino, kad keblumų atsirado, bet situacijos nedramatizavo.

Meras sakė, kad Savivaldybės taryba yra priėmusi sprendimą sveikatingumo kompleksiuką statyti būtent toje vietoje prie marių. Ten yra Savivaldybei priskirta rekreacinė teritorija, kurioje leidžiama statyti. Pagal dabartinį detalųjį planą dalis tos teritorijos patenka į piliakalnio apsaugos zoną.

J. Jarutis pasakojo, kad jau yra kalbėta su A. Umbrasu ir aptarta, kad reikėtų perplanuoti teritorijas ir tada nebūtų kliūčių projektuoti sveikatingumo kompleksą. Pasak mero, idealias variantas, kad būtų parengtas specialusis teritorijos planas.

Paklaustas, kas tą planą turėtų padaryti, J. Jarutis sakė, kad pagal dabar galiojančią tvarką tai turėtų savo lėšomis padaryti Kultūros paveldo departamentas. Tačiau atrodo, kad po rugpjūčio mėnesio kažkas turėtų keistis ir tą planą galės užsakyti Savivaldybė.

Meras sakė, kad bet kokiu atveju vis tiek bus laikomasi visų sąlygų, kurių pareikalaus Kultūros paveldo departamentas.

Aptaręs iškilusias problemas su A. Umbrasu, meras tikisi, kad parengus dabar esančio detalaus plano korekciją, bus galima gauti sąlygas sveikatingumo komplekso projektavimo darbams.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video