2024/05/16

Baseinui prie marių atsirasti problemiška

Jeigu baseinas Kupiškyje kada nors ir bus pastatytas, tai jo statybos, matyt, spės apaugti visokiausiomis istorijomis ir intrigomis.

Pavojų kai kas įžvelgė seniai

Visiems sutarus, kad rajone reikia baseino, kokius metus buvo aktyviai svarstoma, kurioje vietoje turėtų iškilti tas Sveikatingumo kompleksas. Daugiausiai kupiškėnų pasisakė už baseiną miesto centre ir prie Lėvens tvenkinio. Dar buvo norinčių jį matyti buvusiame miesto stadione, šalia piliakalnio. Po pakankamai ilgų ginčų Savivaldybės taryba nusprendė, kad kompleksas turėtų būti statomas prie marių.

Tame Tarybos posėdyje, kuriame buvo balsuojama už baseino vietą, kai kurie politikai dėstė, kad prie marių pastatyti statinį bus problemiška, nes reikės įvairių leidimų ir kitokių suderinimų. Visų pirma juos bus nelengva gauti, o jeigu ir pavyktų, tai atimtų begales laiko, ir statybų pradžia būtų nukelta į tolimą perspektyvą.

Nepaisant tokių perspėjimų, dauguma Tarybos narių balsavo už baseiną prie marių. Jiems atrodė, kad čia pastatytas sveikatingumo kompleksas bus patrauklesnis ir kupiškėnams, ir miesto svečiams.

Paveldo sergėtojai pasakė „Ne“

Dar toli iki statybos pradžios, bet perspėjimai dėl problemų gaunant leidimus, atrodo, pradeda pildytis.

Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir ekologijos skyrius Kultūros paveldo departamento Panevėžio teritorinio padalinio direktoriaus Arūno Umbraso paprašė išduoti projektavimo sąlygas. Paveldo specialistai gana operatyviai išnagrinėjo prašymą ir nutarė projektavimo sąlygų neišduoti.

„Kupiškėnų mintys“ A. Umbraso paprašė paaiškinti, kodėl nutarta neišduoti prašomų projektavimo sąlygų.

Pasak direktoriaus, projektavimo sąlygos negali būti išduodamos dėl kelių priežasčių. Visų pirma piliakalnio teritorijos apskritai negalima skaidyti, o to buvo prašoma. Be to, toje teritorijoje iš viso negali būti vykdomos jokios statybos. Direktorius tvirtino, kad čia statyti tikrai nebus leidžiama.

Piliakalnio apsaugos zonos teritorijoje galėtų būti sklypų skaidymas, bet statyba ir šioje zonoje yra labai smarkiai ribojama. Čia galėtų būti statomi tik nedideli rekreacijai skirti statinėliai, bet ne pakankamai stambus kompleksas, kokį ketinama šioje teritorijoje statyti. Pasak A. Umbraso, šiai teritorijai yra taikomas specialus režimas, kurio privalu laikytis.

Direktorius mano, kad Taryba dar kartą turės priimti sprendimą

Paklaustas, ar atsisakymas išduoti projektavimo sąlygas reiškia, kad šioje vietoje tikrai nebus statomas sveikatingumo centras, A. Umbrasas sakė, kad teoriškai gali susidaryti tokia situacija – visai aptariamai teritorijai gali būti pradėtas rengti specialusis planas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video