2024/05/16

Profesinio mokymo diplomai – tramplinas į darbo rinką

Saulėtą liepos 4-osios dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vyko iškilmingos absolventų išleistuvės. Pasipuošusios merginos ir moterys, pasitempę vaikinai su gėlėmis rankose paskutinį kartą rinkosi į savo mokyklą atsiimti profesinio mokymo diplomų ir brandos atestatų. Juos sveikino ne tik mokyklos vadovai, pedagogai, bet ir į šventę atvykę absolventų artimieji bei draugai.

Padėkos žodis ir linkėjimai

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje ketvirtadienio vidurdienis prasidėjo pakilia nuotaika. Mokyklos koridoriuose buriavosi pasipuošę absolventai, džiugiai nusiteikę pedagogai ir mokyklos vadovai.

Išleistuvių renginį vedė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos viešbučio ir turizmo paslaugų teikėjo specialybės mokinė Justina Čereškaitė. Jai talkino, šokiais, dainomis bei eilėmis, visus susirinkusius linksmino Dalios Miškinienės ir Vladimiro Matulevičiaus vadovaujamas merginų vokalinis ansamblis. Iškilmingą renginio nuotaiką dar labiau sustiprino Lietuvos himno skambesys.

Sveikinimo žodį, nekantraujantiems gauti diplomus absolventams, pirmasis tarė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktorius Bronislavas Rimkus, jam antrino direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Kaušakienė ir direktoriaus pavaduotoja praktiniam mokymui Daiva Tumelionytė. Direktorius B. Rimkus nuoširdžiai sveikino moksleivius trejus metus ryžtingai siekusius tikslų bei sėkmingai baigusius mokyklą. Apie tai byloja geri jų ugdymo rezultatai: teorinės dalies bendras balas yra 8, o praktinės net 9,3.

Direktorius džiaugėsi, kad profesinio mokymo diplomuose esantys solidūs įrašai liudija absolventų darbštumą, dvasinę brandą, teorinius ir praktinius įgūdžius, bei gerą profesinį pasiruošimą. Šias savybes būtina tobulinti ir siekti daugiau, nes tik darbštumu, kultūringumu ir kitomis pačiomis geriausiomis savybėmis jie ateityje pelnys darbdavių pasitikėjimą, užsitarnaus gerą vardą bei kops karjeros laiptais.

Rankose – profesinio mokymo diplomai

Pagal profesinio mokymo programas kiekvienais metais čia vidutiniškai mokosi ir siekia įgyti pasirinktą specialybę apytiksliai 460 mokinių, atvykstančių mokytis ne tik iš Kupiškio rajono, bet ir iš Rokiškio, Biržų, Utenos, Pasvalio, Anykščių, Panevėžio ir kitų rajonų. Kartu su pasirinkta specialybe absolventai įgyja ir vidurinį išsilavinimą. Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje savo kvalifikaciją kelia arba siekia įgyti naują ir suaugę regiono gyventojai.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje moksleiviai mokosi pagal įvairias profesinio mokymo programas: statybininko, apdailininko (statybininko), staliaus, pardavėjo, virėjo ir barmeno, viešbučio ir turizmo paslaugų tiekėjo, socialinio slaugytojo, kompiuterio ir organizacinės technikos operatoriaus, žemės ūkio gamybos verslo darbininko, technikos šaltkalvio remontininko, suvirintojo bei siuvėjo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Sigita SMIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video