2024/05/16

Į Tytuvėnus – kitų pamatyti, savęs parodyti

Praėjusį šeštadienį, birželio 28 d., Tytuvėnuose, Kelmės rajone, vyko „Lietuvos kaimo bendruomenių ir žemdirbių sąskrydis – 2008“. Jame dalyvavo ir Kupiškio rajono atstovai.

Šio sąskrydžio dalyvė Noriūnų kaimo bendruomenės pirmininkė Daiva Bubulienė pasidalijo įspūdžiais. Pasak jos, sąskrydis vyko Tytuvėnuose, Budraičių žemės ūkio mokykloje. Čia iš visos Lietuvos buvo suvažiavę kaimo bendruomenių atstovai. Kupiškėnams atstovavo rajono kaimo bendruomenių asociacija. Vyko 30 žmonių iš devynių bendruomenių: Antašavos, Adomynės, Alizavos, Naivių, Skapiškio, Salamiesčio, Noriūnų, Uoginių ir Virbališkių. Kiekviena bendruomenė turėjo įsirengti savo kiemelį, kuris reprezentuotų jų kraštą. Reikėjo ir meninę programą parodyti. Tad kupiškėnai vežėsi muzikantą Gintą Bernadicką, kurio muzikavimas išjudino ne vieną sąskrydžio dalyvį. Vyko sporto varžybos. Jų tvarkaraštis buvo žinomas iš anksto, kad atskiroms rungtims galėtų pasiruošti ir vyrai, ir moterys, ir vaikai.

Visus kiemelius aplankė sąskrydyje viešėję Premjeras Gediminas Kirkilas ir žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė. Mūsų rajono atstovai juos pavaišino tikru kaimišku sūriu ir kupiškėnišku alumi.

D. Bubulienė sakė, kad vienas iš renginio akcentų buvo linas. Mat tądien Tytuvėnuose vyko lino šventė. Tad bendruomenių kiemeliuose nestigo lininių detalių.

Noriūnų bendruomenės pirmininkė pabrėžė, kad pabūti tokiame sąskrydyje buvo visiems naudinga. Pabendrauta su kolegomis, pasidalyta darbo patirtimi, užmegzti nauji kontaktai. Per trumpą laiką buvo galimybė simboliškai, lankantis bendruomenių kiemeliuose, apkeliauti visą Lietuvą.

Šią bendruomenės atstovų išvyką rėmė rajono Savivaldybė, skirdama transporto, kiemelio įrengimo ir kaimiškoms vaišėms apie 2 tūkst. litų.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video