2024/05/16

Ligoninės temos visad opios

Ligoninės problemos yra skaudžios visiems rajono gyventojams, kurie nuolat reiškia nepasitenkinimą tai gydytojų darbo kokybe, tai minimaliomis ligoninės teikiamomis paslaugomis, tai gydymo įstaigoje daromais remontais, tai dar kuo nors.

Galbūt todėl ir Savivaldybės tarybos posėdžiuose, kai tik paliečiamos bet kokios ligoninės temos, nuolat kyla aštrūs ginčai.

Praėjusią savaitę vykusiame posėdyje buvo svarstomi du tokie klausimai ir abu sukėlė diskusijų.

Tarybos buvo prašoma leisti Kupiškio ligoninei pagal panaudos sutartį perduoti Panevėžio apskrities ligoninei jau seniai nebenaudojamą traumatologinę įrangą.

Tarybos nariai tuoj ėmė įrodinėti, kad panaudos būdu perduoti aparatūrą nėra jokios naudos, ją reikėtų parduoti.

Nors ligoninės direktoriaus pavaduotoja Roma Ramanauskienė išaiškino, kad tos aparatūros niekas nenori pirkti, nes ji yra moraliai pasenusi. Kupiškio ligoninei ji irgi yra nereikalinga ir jau kokius ketverius metus nebenaudojama. Politikai ilgai nenurimo aiškindami, kad taip išparceliuojamas ligoninės turtas, o greitai bus atiduotas ir paskutinis šios gydymo įstaigos šaukštas.

Dar didesnes diskusijas sukėlė ligoninės direktoriaus ir Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) direktorės atlyginimų didinimo klausimas.

Savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja pristatydama šį projektą sakė, kad gydytojams jau ne pirmą kartą keliami atlyginimai, o norint juos pakelti gydymo įstaigų vadovams, reikia Tarybos pritarimo. Kai kurie politikai ėmė dėstyti, kad pakėlus atlyginimus gydantiems gydytojams, visai nėra būtinybės kelti algas ir jų vadovams. Ypač užkliuvo ligoninės direktoriaus algos didinimas.

Opozicijos atstovai sakė, kad šio vadovo veikloje nėra nei pažangos, nei teigiamų rezultatų, o jo sprendimas sumažinti paslaugų asortimentą apskritai yra neteisėtas, nes tai turėjo būti suderinta su Stebėtojų taryba.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video