2024/05/16

Alizavoje renginių organizatoriams stinga vieningumo

Po Joninių redakcija gavo grupės alizaviečių skundą dėl nepavykusios šventės jų kaime, dėl merdinčių vietos kultūros namų, dėl tarpusavyje čia nesusišnekančių kultūros darbuotojų.

Po Joninių įskaudinti

Nusivylę Joninių švente žmonės pasakojo, kad šiai šventei rengtasi lauke, šalia kultūros namų. Atitinkamai buvo papuošta aplinka, ruoštasi įjungti garso aparatūrą. Oras buvo tikrai puikus. Tačiau atvykęs Alizavos kultūros namų meno vadovas Bronius Petronis (jis vadovauja ir kapelai „Pyvesa“) neatsižvelgė į daugelio norą linksmintis lauke ir koncertą perkėlė į salę, kuri visiškai nebuvo parengta šventei, nepapuošta. Iš pradžių koncertas vykęs sklandžiai. Tačiau, kai išėjo dainuoti alizaviškių ansamblis „Provincija“, skubotai sujungta garso aparatūra pradėjo džergžti, cypti. Ansamblietės buvo priverstos nutraukti pasirodymą. Jos ir jų vadovas Vilius Matijosas liko įžeisti. Dainininkėms skaudu, kad repeticijoms skirtas laikas nuėjo perniek.

Po koncerto lauke buvo uždegtas laužas, vyko atrakcionai ir žaidimai. Tačiau B. Petronis neįjungė nė vieno mikrofono. Garso aparatūrą jis po koncerto užrakino, kad kas nors nesugadintų. Pasak pasipiktinusių žmonių, Alizavos kultūros namų direktorė Jolanta Užusienienė neturi jokio žodžio. Viską reguliuoja meno vadovas. Savo asmeninę garso aparatūrą buvo priverstas įjungti V. Matijosas. Tuomet ir prasidėjo atrakcionai. Šis žmogus turėjo prižiūrėti mikrofonus ir faktiškai vesti šventę. Tuo tarpu meno vadovas B. Petronis nuėjo linksmintis su savo kapela – su svečiais, kadangi „Pyvesoje“ belikę tik du alizaviečiai. Visi kiti muzikantai yra iš Vabalninko, kur B. Petronis vargonauja, ir kitų Biržų r. vietovių. Tad kam toks meno vadovas, jei neužima saviškių?

Be to, jaunimas laukė žadėtų šokių. Jie neįvyko. Pasirodo, šio kaimo kultūros namai neturi jokio muzikinio centro. Žmonių tądien Alizavoje tikrai buvo susirinkę daug. Visiems buvo didelė staigmena ir tai, jog linksmintis tegalima tik iki 24 val. Kaipgi taip – juk Joninės nuo seno švenčiamos iki ryto!

Įskaudinti dėl nepavykusios šventės žmonės piktinosi, kad vietos kultūros darbuotojai neįstengia užimti jų kaimo jaunimo. Alizavoje nevyksta jokie poilsio vakarai. Tik kartais bendruomenės namuose juos organizuoja Bronius Kaminskas. Alizaviečiai sakė, kad dėl kultūros namų direktorės ir meno vadovo darbo pernai kreipėsi į Kupiškio kultūros centro direktorių Rapolą Lukoševičių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video