2024/05/16

„Tvarka ir teisingumas“ apskųs rajono merą

Ketvirtadienį vykęs rajono Savivaldybės tarybos posėdis praėjo palyginti ramiai iki pat paskutinio projekto svarstymo.

Dangirdas Mikšys vienas prieš visus

Projektą dėl lauko prekybos turgelio įrengimo Kupiškyje pateikė partijai „Tvarka ir teisingumas“ atstovaujantis Tarybos narys Dangirdas Mikšys.

Šiame projekte buvo siūloma įpareigoti Savivaldybės administracijos direktorių Žilviną Aukštikalnį parinkti vietą ir parengti projektą lauko prekybos turgeliui, o patį turgelį įrengti iki liepos pabaigos. Lėšas šiam tikslui siūlyta skirti iš administracijos direktoriaus rezervo.

D. Mikšys aiškino, kad tas projektas yra teikiamas atsižvelgiant į gyventojų prašymus ir į surinktus 36 parašus. Politiko žmonės prašė inicijuoti turgelio įrengimą, nes dabar jie turi pardavinėti uogas ir daržoves visai tam nepritaikytose vietose, ant šaligatvių prie įvairių parduotuvių.

Meras Jonas Jarutis prieš balsavimą priminė Tarybos nariams, kad dabar mieste yra numatytos trys vietos, kuriose galima lauko prekyba, o buvęs lauko prekybos turgelis buvo panaikintas, nes nepuošė bendro miesto vaizdo. Todėl, jo nuomone, steigti naujo turgelio nėra prasmės.

Meras taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad D. Mikšys pernelyg pamėgo operuoti gyventojų parašais, o šiuo atveju ne vienam, pasižiūrėjusiam į parašus, kilo įtarimų, kad keli parašai yra pasirašyti ta pačia ranka.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video