2024/05/16

Jau turime turizmo informacijos centrą

Birželio 26 d. Gedimino gatvėje duris pravėrė Turizmo informacijos centras (TIC), teiksiantis paslaugas bei konsultacijas kupiškėnams apie turizmo objektus ne tik Kupiškio rajone, bet ir visoje Lietuvoje. Apie būsimą veiklą ir lūkesčius sutiko papasakoti Panevėžio apskrities Turizmo informacijos centro direktorė Daiva Tankūnaitė.

Turizmo objektas – Kupiškis

Kupiškio rajoną garsina ir puošia talentingo menininko Henriko Orakausko skulptūros. Palėvenėje esantis architektūros ansamblis – Šv. Domininko bažnyčia ir šalia prisiglaudęs senutėlis dominikonų vienuolynas yra reikšmingiausias barokinės architektūros paminklas ne tik rajone, bet ir apskrityje. Aktyvaus vandens sporto mėgėjai gali paplaukioti baidarėmis Lėvens upe ar pailsėti prie Kupiškio marių. Lankytinos ir įdomios vietos yra Kupiškio etnografijos muziejus, Adomo Petrausko muziejus ir kt. Anot D. Tankūnaitės, Kupiškio rajone išties yra daug gražių vietų, tinkančių turizmui. Taigi Kupiškio turizmo informacijos centro pagrindinė funkcija – teikti nemokamą informaciją apie turizmo paslaugas Kupiškio mieste, rajone ir regione. Visi norintys galės pasidomėti apie Panevėžio apskrities, net visos Lietuvos, turizmo paslaugas bei išteklius.

D. Tankūnaitė sakė, kad besidomintiems turizmo paslaugomis Kupiškyje Turizmo informacijos centre bus galima įsigyti arba gauti dovanų vieną kitą žemėlapį ar pažintinį lankstinuką apie Kupiškį ir Lietuvą. Turiningam laisvalaikiui bus organizuojamos ir parduodamos turistinės kelionės, išvykos po Lietuvą ar Latviją.

Džiugina šiltas priėmimas

„Labiausiai džiugina, kad Kupiškio bendruomenė geranoriškai nusiteikusi, šiltai priėmė, laukė Turizmo informacijos centro veiklos pradžios“,- džiaugėsi D. Tankūnaitė.

Turizmo informacijos centras palaiko ryšius ir bendradarbiauja su paveldosaugininku Kazimieru Stančiku, dailininku Henriku Orakausku, Kupiškio etnografijos ir A. Petrausko muziejų darbuotojais bei Kupiškio rajono verslininkais. Bendradarbiavimo vaisiai – įvairūs turizmo projektai, kurie džiugins Kupiškio gyventojus ir svečius.

Į Kupišio turizmo informacijos centrą užsukusių žmonių klausimus stengsis atsakyti bei konsultuoti kvalifikuotos darbuotojos iš Kupiškio – Vaida Bočiulytė ir Aušra Seibutytė. Abiejų specialybės susijusios su dabartiniu darbu: V. Bočiulytė studijuoja turizmo ir viešbučių administravimo bakalaurą, o A. Seibutytė – viešojo administravimo tarptautinio turizmo specializacijos magistrą. Anglų ir rusų kalbomis kalbančios darbuotojos tikisi, kad klientai, užsukę į Kupiškio turizmo informacijos centrą, pasidalins atostogų Lietuvoje ir užsienyje įspūdžiais, pateiks kitų įdomių pasiūlymų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Sigita SMIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video