2024/09/22

Palėvenės vienuolynas tapo įkvėpimo šaltiniu

Antradienį buvo atidarytas jaunimo kūrybos pleneras „Palėvenė 2008“, truksiantis beveik savaitę. Dalyvių neišgąsdino net visą dieną pliaupęs lietus, juo labiau kad svečiai ir dalyviai galėjo pabendrauti su atidaryme dalyvavusiais Tiberiados bendruomenės ir Vilniaus domininkonų vienuoliais.

Įvairiais rakursais

Tokio pobūdžio pleneras buvo surengtas pirmą kartą, tačiau šio projekto sumanytoja Nijolė Ratkienė sakė, kad tikrai ne paskutinįjį, ir kitąmet numatoma į jį kviesti jaunuosius dailininkus ne tik iš savojo rajono, bet ir iš visos apskrities. Kūrybos vadovė – Noriūnų vaikų meninio ugdymo centro „Dagilis“ dailės mokytoja ekspertė Genia Vaičikauskienė, kuri čia dirba daugiau nei aštuoneri metai. Iš viso Kupiškio rajono atrinkti plenero dalyviai kuria tema „Palėvenė 2008“. Jų įkvėpimo šaltinis – šio miestelio vienuolynas. Atidarymo dieną pasižvalgę po Palėvenės vienuolyną ir nusibraižę eskizus, vaikai ne vieną dieną juos tobulins, naudodami įvairiausią techniką. Viena iš plenero dalyvių Noriūnų vaikų meninio ugdymo centro „Dagilis“ narė Inesa Jonuškaitė sakė, kad „Dagilį“ lankanti nuo ketverių metų. Dvylikametė dailininkė, įvairių konkursų dalyvė ir nugalėtoja, šiam plenerui pateiks keturis savo darbus, kuriuose iš įvairių rakursų įamžins vienuolyną.

Kaita skatina įamžinti

Pasak N. Ratkienės, šio, kadaise didingumu stebinančio, pastato kaita verčia užfiksuoti vienuolyną ir jį supančią aplinką. Tai mėgins savo darbeliuose perteikti apie trisdešimt jaunimo kūrybos plenero dalyvių, atrinktų iš dailės mokyklų ir kitų ugdymo įstaigų. Rezultatus bus galima išvysti tarptautinėje sakralinės muzikos ir teatrų šventėje „Sielos ilgesys“, kur bus pristatomi jaunųjų dailininkų darbai.

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video