2024/05/16

Ligoninė dirba taupydama lėšas

Rajono žmonės sunerimę, ar tikrai vasarą bus uždaryta ligoninė. Atsakyti į šį klausimą paprašėme Kupiškio ligoninės direktoriaus Povilo Rimkaus.

Jis patikino, kad ligoninė vasarai tikrai nėra uždaroma. Tik, kaip ir pernai, nuo liepos 14 d. atostogaus visas dienos chirurgijos skyrius. Čia dirbančiam vieninteliam chirurgui reikia pailsėti. Be to, šiame skyriuje bus atliktas remontas, pagerintos darbo sąlygos operacinėje. Šiemet nutarta, kad tuo pačiu laiku atostogų bus išleistas ir visas vaikų ligų skyrius. Vasarą jame paprastai gydosi tik maždaug 1-2 vaikai. Susirgus atžalai tėvai, pasak P. Rimkaus, turi pirmiausia kreiptis į polikliniką ar greitąją medicinos pagalbą.

Iš dviejų terapinių skyrių vienas taip pat atostogaus. Paskaičiuota, kad ligoninė tokiu būdu sutaupys apie 50 tūkst. litų.

Ligoninės vadovas patikino, kad kupiškėnai be medicinos pagalbos neliks. Dirbs reanimacijos, priėmimo skyriai, konsultacinė poliklinika. Atostogaujančių gydytojų stygių kompensuos Pirminis asmens sveikatos priežiūros centras. Visais sunkesniais atvejais, kaip ir šiuo metu, kupiškėnai bus nukreipiami į Panevėžio ligoninę. P. Rimkaus žiniomis, Pasvalyje ir Biržuose, pavyzdžiui, vaikų ligų skyriai vasarai ir ankstesniais metais būdavo išleidžiami atostogų. Apie Kupiškio ligoninės darbo grafiką vasaros atostogų metu yra informuotas rajono meras, Panevėžio ligoninės vadovas. Į kasdieninį ritmą ši mūsų rajono gydymo įstaiga turėtų sugrįžti rugpjūčio pabaigoje, apie 23-28 d.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video