2024/05/16

Gedimino gatvėje – per plauką nuo tragedijos

Praėjusio antradienio, birželio 10-osios, popietė ne vienam kupiškėnui, žingsniuojančiam Gedimino g., galėjo būti paskutinė. Mat maždaug 15 val. Vilniaus g. skriejantis automobilis „Renault 19“ sankryžoje, užuot pasukęs centro link, užšoko ant šaligatvio ir rėžėsi į parduotuvės „Švaros prekės“ kampą. Pastatas beveik nenukentėjo, bet automobilio priekis buvo suknežintas jau beveik nepataisomai. Policijos pareigūnai daro prielaidą, kad šis automobilis čia atsidūrė jau kažkur kitur apdaužytas. Apie tai leidžia spręsti ir tai, jog jo salone, ant užpakalinės sėdynės, buvo įgrūstas sulaužytas buferis su valstybiniais numeriais.

Įvykio vietoje greitai pradėjo būriuotis praeiviai. Žmonės piktinosi lakstančiais miesto gatvėmis, girtais automobilių vairuotojais, džiaugėsi, kad niekas nenukentėjo. Tarp jų nebuvo sudaužytos mašinos vairuotojo. Mačiusieji, kas atsitiko, teigė, jog po susidūrimo su namu iš automobilio spruko du vaikinukai. Vienas iš jų vilkėjo geltonais marškinėliais.

Vėliau policijos pareigūnai išsiaiškino, kad „Renault 19“ vairavo Kupiškio gyventojas E. R., gimęs 1987 m. Jis iš įvykio vietos pabėgo ir trečiadienio ryte dar nebuvo surastas. Pavyko sulaikyti šio automobilio keleivį, taip pat kupiškėną L. M., gimusį 1989 m. Jam nustatytas 2,17 prom. girtumas. L. M. aiškino, kad bevažiuojant dingo automobilio stabdžiai.

Vyksta eismo įvykio tyrimas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video