2024/05/16

Lietuvos žurnalistai mūsų mieste ir dirbo, ir poilsiavo

Praėjusį šeštadienį, birželio 7 d.,“Kupiškėnų minčių“ redakcijoje vyko Lietuvos žurnalistų sąjungos, pirmininkaujamos Dainiaus Radzevičiaus, valdybos išvažiuojamasis posėdis. Į Kupiškį buvo suvažiavę žurnalistai iš visos Lietuvos. Kol posėdžiavo valdyba, Kupiškio r. verslo informacijos centre vyko seminaras žurnalistams apie interneto pritaikymo ir plėtros galimybes regionų žiniasklaidoje.

Po pietų visi žiniasklaidos atstovai poilsiavietėje prie Kupiškio marių tęsė diskusijas konferencijoje apie žiniasklaidą ir politiką prieš Seimo rinkimus. Pranešimus skaitė Klaipėdos universiteto Politologijos katedros docentas Saulius Šiliauskas, šio universiteto IV kurso studentė Žana Poluvalova, Artūras Šulcas, LRT žurnalistas Virginijus Savukynas, politologas Artūras Račas. Diskusijose mintimis pasidalijo ir regionų, rajonų žurnalistai. Svarstyta, ar tikrai žiniasklaidos poveikis pasirenkant, už ką balsuoti, yra didesnis nei draugų patarimai, kas pilietiškumui daro didesnę įtaką, ar spauda, ar internetinė žiniasklaida, ar negatyvi žiniasklaida mažina rinkėjų aktyvumą ir pan.

Kolegoms žurnalistams buvo aprodytos Kupos pakrantės. Grupelė svečių apžiūrėjo bažnyčią, parapijos namus, etnografijos muziejų.

Pasveikinti žiniasklaidos atstovų buvo atvykęs rajono mero pavaduotojas Aidas Mikėnas ir seniūnai Antanas Alkauskas bei Julius Vytautas Semėnas.

Žurnalistų bendravimas tęsėsi iki vėlumos. Nebeliko laiko ir planuotai žvejybai. Tačiau sekmadienio ryte, prieš išvykstant svečiai visgi buvo pavaišinti žuviene.

Tikimės, kad Kupiškiu plunksnos broliai nė kiek nenusivylė ir čia sugrįš dar ne kartą. Juolab kad yra apsispręsta dėl kasmetinės mūsų kraštiečio, pirmojo Lietuvos radijo pranešėjo ir laidų vedėjo Petro Babicko vardo premijos nuostatų. Būtų gražu, jei jos teikimas kasmet vyktų mūsų rajone.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video