2024/05/16

Parsiveš ir Kupiškio vaizdų

Kupiškio centre trečiadienio vidurdienį trumpam poilsiui sustoję trys keliauninkai dviračiais užsuko į parduotuvę, fotografavo aplinkinių gatvių vaizdus ir praeivius. Miesto svečiai liko patenkinti, jog atkreipė dėmesį į juos ir korespondentė.

Bendro pomėgio – aktyvaus poilsio – siejami draugai iš Prancūzijos trumpame interviu papasakojo, jog keliauti dviračiais jiems įprasta nuo jaunystės ir nemano tokio malonumo atsisakyti, nors jau įžengę į šeštąją dešimtį.

Be tūkstančiais kilometrų skaičiuojamų kelionių po Vakarų Europos valstybes, kelerių metų atostogas jie yra paskyrę pažinčiai su Azijos kraštais. Šiemet apsisprendė iš arčiau pažvelgti į Baltijos valstybes, kurių žmonės tik keliolika metų džiaugiasi nepriklausomybe. Suplanuotą 1300 kilometrų žygį jie pradėjo nuo Talino, atvykę į jį lėktuvu.Tad sakė, jog atmintyje ir fotonuotraukose, filmavimo kamerose jau vežasi Estijos, Latvijos gamtos, jų sostinių gyvenimo įspūdžius, o šį savaitgalį praleisią Vilniuje, kuriame iki šiol nė vienam iš neteko būti.

Įvairių profesijų – amatininkas, informatikos specialistas ir inžinierius – Kupiškio neaplenkę prancūzai sakė, jog savo atostogas paprastai kasmet pradeda iš anksto suplanuotomis išvykomis. Šią vasarą kelionėje dviračiais sugaiš po dvi savaites, o nepanaudotų atostogų dar turės po mėnesį.

„Kupiškėnų minčių“ šnekinti prancūzai iš Varšuvos į Paryžių irgi keliaus lėktuvu.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video