2024/05/16

Autobusų reisų mažinimas žmonėms kelia problemų

Autobusų parkas artimiausiu metu žada atsisakyti kelių reisų. Apie tai sužinoję atokesnių gyvenviečių žmonės nejuokais sunerimo. Pagyvenusieji susirūpino, kad jie gali būti atkirsti nuo pasaulio, net į rajono centrą nebegalės atvažiuoti.

Laukminiškiuose ir pakeliui į juos gyvenantys žmonės prašo Savivaldybės vadovų, kad ir toliau šeštadieniais kursuotų to reiso autobusas.

„Kupiškėnų mintys“ apie numatomus reisų mažinimus pasikalbėjo su UAB „Kupiškio autobusų parkas“ direktoriumi Petru Remeikiu.

Direktorius sakė, kad Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis praėjusį mėnesį parašė įsakymą, kad nuo birželio 29 dienos bus atsisakoma kelių vietinių reisų. Vienas iš reisų kaip tik ir yra Kupiškis-Laukminiškiai-Kupiškis.

P. Remeikis pasakojo, kad atsisakyti kai kurių reisų privertė jų nuostolingumas. Pavyzdžiui, ankstyvasis šeštadieninis reisas į Laukminiškius kas mėnesį padaro 259 litų nuostolį. Vėlesnis reisas į Laukminiškius dar nuostolingesnis – minus 383 litai.

Sekmadieniais ir šeštadieniais iš Laukminiškių ir aplinkinių gyvenviečių žmonės važiuoja Kupiškin į bažnyčią ar turgų, bet tokių keleivių yra labai mažai.

Pasak P. Remeikio, poilsio dienomis tuo reisu per mėnesį važiuodavo tik penkiolika – aštuoniolika mokių keleivių ir 22-33 vadinamieji lengvatininkai, kurie moka tik 20 procentų bilieto kainos. Tokių nuostolingų maršrutų yra ir daugiau. Nutarta jų visų atsisakyti.

Šeštadieniais autobusai nebekursuos keturiais anksčiau važinėtais maršrutais, o sekmadieniais – penkiais.

Autobusų parko direktorius sakė, kad kol kas daugiau reisų nenumatoma atsisakyti. Atrodo, kad UAB „Kupiškio autobusų parkas“ pagaliau išvengs dalies nuostolių, bet nuo to pagyvenusiems atokesnių gyvenviečių žmonėms gyvenimas tik pasunkės.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video