2024/09/22

Mokytis – su modernia technika

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje (KTVM) vyko įgyvendintų projektų „Naujų mokymo programų diegimas“ ir „Mokyklos praktinio mokymo infrastruktūros modernizavimas“ pristatymas.

Pristatyme dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos Profesinio ir tęstinio mokymo departamento direktorius Romualdas Pusvaškis, rajono meras Jonas Jarutis, rajono ūkininkai, firmų, su kuriomis bendradarbiauta įgyvendinant projektus, atstovai.

Keitėsi poreikiai, keitėsi ir mokykla

Pristatydamas Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą, direktorius Bronislavas Rimkus atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į tai, kad mokykla per 18 savo gyvavimo metų pakeitė ne tik pavadinimą, bet, atsižvelgdama į nūdienos keliamus reikalavimus, įgyvendina daug naujų profesinio mokymo programų. Šiuo metu KTVM turi licencijas vykdyti 24 mokymo ir 26 darbo rinkos profesinio mokymo programas. Kiekvienais metais paruošiamos 3-5 naujos profesinio mokymo programos. Įgyvendinamos – 1-2.

KTVM įvairių specialybių mokosi 456 mokiniai. Daugiausiai mokinių sulaukiama iš Kupiškio rajono. Per metus persikvalifikuoja per 400 rajono gyventojų.

Investicijos – didelės

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Kaušakienė, pristatydama projektą „Lietuvos profesinių mokyklų, rengiančių darbuotojus kaimui, konkurencingumo didinimas ir veiklos tęstinumo užtikrinimas diegiant naujas mokymo programas“, sakė, kad jame dalyvavo 22 profesinės mokyklos, kurios paruošė 3 naujas programas. Nauda iš šio projekto nemaža: pagerės profesinio mokymo kokybė, mokiniai mokysis dirbti su nauja, šiuolaikine žemės ūkio technika. Projekto biudžetas siekė 1,5 mln. litų.

Įgyvendinant „Mokyklos praktinio mokymo infrastruktūros modernizavimo“ projektą, įsigyta naujausios ir moderniausios žemės ūkio technikos, atnaujintos ir išplėstos mokomosios patalpos. Bendra projekto vertė siekė per 2,4 mln. litų.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video