2024/05/15

Demaskuotas Tarybos narys

Ketvirtadienį vykęs rajono Savivaldybės tarybos posėdis buvo kaip reta taikus. Nors buvo svarstyta per keturiasdešimt klausimų, didelių nesutarimų nekilo. Už daugumą projektų politikai balsavo vienbalsiai.

Posėdis prasidėjo pakankamai intriguojančiai. Dar prieš mėnesį Politikų etikos komisijos narys Virginijus Andrijauskas pranešė apie tai, kad atsistatydina iš šios komisijos. Ketvirtadienį Tarybos nariai klausė V. Andrijausko, dėl kokių priežasčių jis nutarė palikti komisiją. Politikas savo kolegoms nieko neaiškino tik pareiškė, kad nieko nenori komentuoti.

Pasibaigus posėdžiui, „Kupiškėnų mintys“ pasikalbėjo su V. Andrijausku apie jo pasitraukimo priežastis. Tarybos narys pasakojo, kad ši komisija svarsto labai svarbius politiko etikos klausimus. V. Andrijausko nuomone, etikos vertinimas yra labai subjektyvus, todėl komisijos narių nuomonės gali labai smarkiai skirtis. Etikos komisijos priimami sprendimai gali nulemti ne tik politiko ateitį, bet ir jį supančių žmonių likimus. Inžinerinio konstruktyvaus mąstymo žmogui ta vieta buvo nepriimtina, todėl jis ir nutarė pasitraukti iš komisijos.

Paklaustas, ar Etikos komisija apskritai yra reikalinga, V. Andrijauskas atsakė teigiamai.

Tarybos posėdyje vietoj atsistatydinusio V. Andrijausko Etikos komisijos nariu buvo patvirtintas kitas Darbo partijos narys Mero pavaduotojas Aidas Mikėnas. Jis pasakojo, kad pagal Tarybos reglamentą į komisiją patenka po vieną narį iš Taryboje esančių partijų. Pasitraukus V. Andrijauskui, nebuvo kitos galimybės, kaip tik jam pačiam užimti tą vietą.

Tuo tarpu Etikos komisija tęsia savo veiklą. Jos pirmininkė Tarybos narė Milda Narmontienė ketvirtadienio posėdžio metu perskaitė pranešimą, demaskuojantį kitą Tarybos narį Vincą Dražbą. Pasirodo, balandžio mėnesį vykusio Tarybos posėdžio metu V. Dražba balsavo už finansinę paramą Kupiškio bitininkams, vykstantiems į Švediją. Jis, būdamas delegacijos narys, turėjo nusišalinti nuo balsavimo, bet to nepadarė.

Tuo tarpu kiti Tarybos nariai, kai gali būti paliesti jų asmenininkai interesai, nuo balsavimo nuolat nusišalina. Ypač uoliai tai daro valstiečiams liaudininkams atstovaujantis Alvydas Mažeikis.

Tarybos posėdyje buvo patvirtinta Kupiškio jaunimo centro direktorė. Ja tapo konkursą laimėjusi Gaila Matulytė. Tarybos nariai patvirtino, kad direktorei bus mokamas 16 bazinių algų dydžio mėnesinis atlygimas ir nustatė 35 procentų tarnybinio atlyginimo dydžio personalinį priedą nuo šių metų birželio 2 dienos iki metų pabaigos.

Apie kai kuriuos kitus priimtus Tarybos sprendimus skaitykite kitos savaitės „Kupiškėnų minčių“ numeriuose.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video