2024/05/15

„Pienės pūkas“ vėl sklandė Skapiškyje

Tris dienas Skapiškyje vyko ketvirtoji senjorų teatrų šventė „Pienės pūkas – 2008“. Šventės metu ne tik spektakliai rodyti, bet veikė ir teatralizuotas amatų kiemelis, pristatyta Andriaus Jankaičio fotografijos darbų paroda, vyko susitikimas su aktoriais, vaidybinio filmo „Kai aš buvau partizanas“ premjera, skaityti pranešimai, o vakare visų laukė linksma gegužinė.

Dar viena šventa vieta

Teatrų šventė prasidėjo šv. Mišiomis arkivyskupui Mečislovui Reiniui prisiminti. Vėliau visi kultūros namuose klausėsi poetinės-muzikinės kompozicijos „Lietuvos partizano apgarbstymas„. Ją atliko aktorius Ferdinandas Jakšys ir liaudies dainininkė Irena Bražėnaitė. Po poetinės-muzikinės kompozicijos susirinkusieji patraukė istorijos mokslų daktarės Aldonos Vasiliauskienės sodybos link, kurioje buvo pašventintas koplytstulpis, skirtas arkivyskupui M. Reiniui. „Į šią vietą galės ateiti pasimelsti, pasisemti dvasinės stiprybės visi. Nors čia arkivyskupas ir nesilankė, bet jo pagalbą jaučiu. Būtent už darbą apie jį laimėtus pinigus investavau čia – nusipirkau šią sodybą“, – sakė susirinkusiesiems A. Vasiliauskienė. Vyskupui Juozui Preikšui pašventinus koplytstulpį, čia pat, kieme, visi vaišinosi sumuštiniais, lietuvišku alumi.

Priėmė su pienių medumi ir vynu

Šventės atidaryme svečiai buvo pavaišinti pienių medumi ir vynu, apdovanoti senjorų šalikėliais, mažais lietuviškos duonos kepalėliais su ajero šakelėmis. Tautodailininkas Vytautas Jasinskas sukūrė tai progai akmens skulptūrą.

„Jauskitės visi kaip namuose, pajuskite tą teatro šviesą ir bendravimo, buvimo kartu džiaugsmą“, – susirinkusiesiems linkėjo renginio režisierė Vita Vadoklytė. Lietuvos liaudies kultūros centro teatro poskyrio vyr. specialistas Ramūnas Abukevičius sakė, kad Skapiškyje kiekvieną kartą vykstantis teatrų festivalis nustebina savo brandumu. „Čia visada laukia malonūs netikėtumai. Atrodo, kad jau viskas pasakyta, padaryta, bet štai ir vėl surandama kažkas naujo, nepaprasto“, – kalbėjo R. Abukevičius.

Ne sudie, o iki pasimatymo

Anot renginio režisierės V. Vadoklytės, paskutinis teatro festivalio spektaklis „Keleivio byla“ sudėjo visus akcentus. „Ši pienių pūko pynė skirta Lietuvai, jos žmonėms, – kalbėjo teatrų šventės uždarymo metu režisierė. – Ačiū visiems už nuoširdumą, dėmesį, supratingumą“.

„Kiekvienas renginys kelia abejonių, kaip pavyks, ar ateis žmonės, ar supras, apie ką kalbama. Džiugu, kad šias tris dienas salės buvo pilnos žiūrovų, vyko nuoširdūs ir šilti susitikimai“, – sakė kultūros centro direktorius Rapolas Lukoševičius.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video