2024/05/15

Apie kupiškėnų problemas – regiono kontekste

Trečiadienio popietę rajono Savivaldybėje lankėsi LR Seimo nariai Vytautas Galvonas, Algimantas Salamakinas, Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės generalinis direktorius Algirdas Raslanas.

Po susitikimų su rajono, Subačiaus gimnazijos vadovais bei visuomene Kupiškio kultūros centro vitražų salėje svečiai tvirtino susidarę nuomonę, jog kupiškėnai – aktyvaus poilsio šalininkai, o tarp jaunimo netrūksta ir ekstremalaus sporto mėgėjų.

Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius vis dėlto pabrėžė, jog apsilankymas, nors ir Savivaldybės vadovų kvietimu, nėra išskirtinis dėmesys Kupiškio rajonui. Į jaunimo sąlygas kultūringai ilsėtis, sportuoti žvelgiama ir regiono, visos šalies mastu. Ne tik iš laisvalaikio užimtumo, bet ir iš apskritai visuomenės sveikos gyvensenos pozicijų.

„Reikėtų mokytis skandinaviško gyvenimo būdo, – pabrėžė svečias. – Tame krašte aktyviai poilsiauja 85-90 proc. žmonių, ne išimtis ir senyvo amžiaus. Lietuvoje šis rodiklis dvigubai mažesnis“.

Savo problemas išsakiusiems ekstremalaus sporto entuziastams svečiai patarė užsieniečių pavyzdžiu burtis į atitinkamus klubus.

Parlamento Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas A. Salamakinas akcentavo, jog Kūno kultūros ir sporto departamento plėtojama gyvenimo kokybės programa skina kelią ir sveikatingumo kompleksų statybai. Toks objektas, suprantama, neįsivaizduojamas be baseino. Pastarasis įrenginys jau ne prabanga, o būtinybė, nes ir bendrojo ugdymo programa bus papildyta reikalavimu plaukti vaikus išmokyti iki dešimties metų amžiaus.

Pabrėžta, jog rajonų savivaldybių administracijos turi spręsti, kad seniūnijose dirbtų sportinės veiklos organizatoriai. Jiems teks rūpintis sportine baze, jaunimo užimtumu vasarą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video