2024/05/15

Prasidėjo egzaminai

Trečiadienį mūsų rajono abiturientai laikė pirmąjį privalomą lietuvių (gimtosios) kalbos egzaminą. Iš viso valstybinį lietuvių (gimtosios) kalbos egzaminą laikė 367 abiturientai, o mokyklinį – 175.

Valstybinį egzaminą abiturientai laikė Kupiškio Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje ir Lauryno-Stuokos Gucevičiaus gimnazijoje, o mokyklinį dar ir Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje.

Šiais metais pasikeitė egzamino tvarka – jis vyksta tik vieną dieną ir susideda iš dviejų dalių. Tris valandas abiturientai rašė teksto interpretaciją arba publicistinį samprotaujamąjį rašinį, o po pusės valandos pertraukos atliko teksto suvokimo užduotį. Jai buvo skirta pusantros valandos.

Tie, kurie laikė mokyklinį egzaminą, galėjo pasirinkti, ką rašyti – publicistinį samprotaujamąjį rašinį, literatūrinį rašinį arba teksto interpretaciją.

Valstybinio egzamino rezultatai paaiškės per mėnesį, mokyklinio – per 5-9 darbo dienas.

Brandos atestatui gauti abiturientas turi išlaikyti 3 egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir dar dviejų savo individualaus ugdymo plano dalykų brandos egzaminus.

Nepavykus išlaikyti egzaminų pagrindinės sesijos metu, kuri vyksta gegužės 19 – birželio 13 d., bus galima savo laimę bandyti pakartotinėje sesijoje birželio 17 – liepos 11 d.

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video