2024/05/16

Su išpuoliais pareigūnai nesitaikstys

Keturių šių metų mėnesių statistika byloja, kad Kupiškio rajone, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, nusikalstamumas išaugo. Pernai registruota 83, o šiemet – 96 nusikaltimai. Tačiau, pasak Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojo Lino Dovydėno, džiugu, kad nusikaltimų išaiškinama šiuo metu kur kas daugiau nei 2007 m. Antai pernai per keturis mėnesius buvo atskleisti tik 35, o šiemet jau 65 nusikaltimai (67 proc.).

Tokių darbo rezultatų, pareigūno nuomone, leido pasiekti tai, kad policininkų gretas papildė nauji darbuotojai, kad teisėtvarkos pareigūnai skiria didesnį dėmesį toms vietovėms, kur pastaruoju metu buvo prasta kriminogeninė situacija, aplankytos visos seniūnijos, pasikalbėta su seniūnais. Pavyzdžiui, Subačiuje pavyko atskleisti tris nusikaltimus, kurių kaltininkai yra 4 vietos gimnazijos moksleiviai.

Kaip didžiausias rajono bėdas, L. Dovydėnas nurodė nepilnamečių nusikalstamumą ir asmenų, kurie uždarbiauja užsienyje, norą atvykus į gimtinę pasirodyti prieš kitus žarstant užsidirbtus pinigus ir į kairę, ir į dešinę. Dėl to dažnai padauginama alkoholio, įsiveliama į konfliktus.

Niekur nedingo ir narkomanijos problemos. Rajone narkomanai skirstomi į senuosius, kurie pradėjo nuo aguonų, ir jaunimą, kuris alkoholį pagardina traukdamas žolę. Narkomanų skaičius rajone lieka labai nepakitęs, kadangi narkotines medžiagas vartojantis jaunimas atvyksta ir vėl išvyksta.

Šiuo metu rajone yra iškelta viena byla dėl narkotikų platinimo ir lenkimo kitą asmenį juos vartoti.

L. Dovydėnas patikino, kad bus didesnis dėmesys skiriamas automobilių stovėjimo aikštelei prie bažnyčios, kur mėgsta būriuotis jaunimas, taip pat Antašavos ir Vabalninko jaunimo konfliktams. Juolab kad rajone jau yra buvę tragiškai pasibaigusių panašių jaunimo peštynių. Prisiminkime Šimonis, kur 2005 m. buvo negyvai suspardytas jaunuolis iš Šepetos.

Praėjusį savaitgalį rajone registruoti du pasipriešinimo policijai atvejai.

Atvykę į Rudilius malšinti šeimyninio konflikto, policininkai buvo neblaivaus V. M. iškoneveikti necenzūriniais žodžiais. Šis vyras pareigūnus puolė su kirviu.

Kupiškyje prie „Obelėlės“ vaikų lopšelio-darželio neblaivus jaunuolis V. P. pažeidė viešąją tvarką. Atvykusius tvarkos sergėtojus vaikinas taip pat puolė koneveikti, sudaužė automobilio stiklą,. Suplėšė pareigūno striukę.

Abiem atvejais bylos buvo nagrinėtos pagreitinto proceso tvarka.

Už pasipriešinimą policijos pareigūnams yra numatytas laisvės atėmimas iki 3 m., o už įžeidinėjimą – iki 2 m.

L. Dovydėnas patikino, kad su tokiais chuliganiškais išpuoliais nebus taikstomasi. Visi, be išimties , chuliganai turi susilauktipelnytos bausmės.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video