2024/05/16

Po susišaudymo Antašavoje – tyla

Praėjusį savaitgalį, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Antašavoje aidėjo šūviai. Taip tarpusavio santykius aiškinosi mūsų rajono jaunimas su kaimynais iš Vabalninko. Tačiau apie šį nutikimą nebuvo nė žodelio rajono policijos suvestinėse.

Diskoteka Antašavoje vyko, regis, be jokių nesklandumų. Pasak kultūros darbuotojų, linksminosi tik mūsų rajono jaunimas. Kaskart čia užsukančių jų bendraamžių iš Biržų rajono tądien nebuvo. Gal todėl, kad Vabalninke tuo metu rengta miestelio šventė. Dviejų jaunimo grupių konfliktas kilo gatvėje jau pasibaigus šokiams ir užrakinus kultūros namų duris. Daugiau informacijos apie šį įvykį iš kultūros darbuotojų nepavyko išpešti.

Kupiškio kultūros centro direktorius Rapolas Lukoševičius informavo, kad kultūros darbuotojai kasmet su policijos pareigūnais artėjant vasaros sezonui aptaria saugumo pasilinksminimo vietose klausimus. Tačiau išvengti pasitaikančių chuliganizmo protrūkių nepavyksta. Anot direktoriaus, gaila, kad policijos pareigūnai yra bejėgiai prieš įstatymus, kurie leidžia nuo 18 m. visiems, kas tik nori, įsigyti dujinius ar guminėmis kulkomis užtaisomus pistoletus. Nors tie ginklai yra priskiriami nepavojingųjų kategorijai, bet ir jais galima žmogų sunkiai sužaloti. Pavyzdžiui, nusitaikius iš labai arti gali būti perkirsta arterija, sužalotos akys ir pan.

R. Lukoševičius sakė žinąs, kad praėjusios savaitės susišaudyme prie Antašavos kultūros namų dalyvavo antašaviečiai, kupiškėnai ir vabalninkiečiai. Konfliktai dėl įvairių priežasčių tarp Antašavos ir Vabalninko jaunimo vyksta nuolat. Deja, šiais laikais pykstamasi jau ne dėl merginų. Priežasčių būna kitokių, kylančių iš chuliganiškų paskatų. Tarkim, mūsiškiai nuvažiavę į Vabalninką sudaužo kažkieno iš vietinių automobilį ir išprovokuoja konfliktą. Po šio įvykio netrukus Antašavoje pasirodo nukentėjusieji suvesti sąskaitų.

Direktoriaus nuomone, kažkokią priežastį, matyt, turėjo ir minėtas susišaudymas, per kurį nukentėjo vienas 17-etis antašavietis. Tačiau ne jis svarbiausias tos nesantaikos su vabalninkiečiais organizatorius. Vietiniai žino, jog ta prasme gerokai prisidirbęs yra vienas jų kaimo jaunuolis, šiemet baigsiantis vidurinę mokyklą. Tik nežinia, kodėl žmonės tyli. Pretenzijų dėl sužeisto sūnaus neturėjo ir nukentėjusiojo 17-ečio tėvas, nerašęs policijai pareiškimo.

Pasiteiravus, kodėl apie šį įvykį nė žodžio nebuvo policijos paros įvykių suvestinėje, rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas sakė, kad ikiteisminis tyrimas dėl susišaudymo Antašavoje nepradėtas nukentėjusiojo nepilnamečio tėvui kategoriškai atsisakius rašyti pareiškimą. Tas jaunuolis nukentėjo nesunkiai. Jam po oda įstrigo guminis šratas. Paprastai, kliudžius tokiai guminei kulkelei, ant kūno lieka tik mėlynės.

Policijos pareigūnas patvirtino, jog dujiniai, guminėmis mažo kalibro kulkelėmis užtaisomi ginklai yra priskiriami neribotos apyvartos ginklams, kuriuos įstatymas leidžia įsigyti visiems pirkėjams nuo 18 m. Tereikia pardavėjui pateikti tik asmens dokumentą, liudijantį pilnametystę. Įsigyti tokį „žaisliuką“ ne vienam jaunuoliui yra garbės reikalas.

Plačiau apie tai ir kaip užtikrinti saugumą jaunimo pasilinksminimo vietose, skaitykite šeštadienio numeryje.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video