2024/05/16

Nėra to blogo, kas neišeitų į gera

Kilus diskusijomis dėl mieste veikiančios pirties, ir gyventojai, ir pirties savininkai buvo ne juokais susirūpinę. Nedaug trūko, kad nebebūtų buvę kur praustis, nes Savivaldybė nutarė nutraukti sutartį su G. Pažemio individualia įmone, kuri teikė pirties paslaugas visiems čia apsilankantiems.

Vėliau buvo nuspręsta, kad bus įvesta talonų sistema, kuria galės naudotis pensininkai, socialiai remtini ir neįgalūs gyventojai. Jie, pasiėmę talonus iš Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus, prausiasi su nuolaida arba nemokamai, o kitiems tenka mokėti visą kainą.

Prabėgus mėnesiui po šios naujovės, „Kupiškėnų mintys“ pasidomėjo ar pasiteisino toks sumanymas.

Žmonės nori būti švarūs

Pasak Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus buhalterės Janinos Kirdienės, žmonės žinojo apie įvestą naujovę, ir dauguma atvyko pasiimti talonų.

Balandžio mėnesį iš viso buvo išduoti 1186 talonai, iš jų 1125 pensinio amžiaus žmonėms, kurie pirtyje galėjo praustis su nuolaida – jiems reikėjo patiems primokėti 4 litus. 61 gyventojas gavo talonus, kuriuos pateikęs pirties kasininkei galėjo maudytis nemokamai. Šia paslauga balandžio mėnesį pasinaudojo 196 gyventojai, iš jų 5 prausėsi nemokamai, o 191 – su nuolaida.

Asmenys, kurių pensija didesnė už bazinę pensiją (316 Lt), gauna talonus praustis su nuolaida, o tie pensinio amžiaus ir socialiai remtini gyventojai, kurių pajamos mažesnės nei 316 litų, prausiasi nemokamai.

Norinčių praustis – netrūksta

„Pasirodo, kartais gana prastos naujienos gali atnešti naudos. Įvedus naująją tvarką, nerimavome, kad pensininkai ir socialiai remtini gyventojai neis pasiimti talonų, tačiau taip neįvyko. Norinčiųjų praustis netgi padaugėjo. Buvo ir tokių, kurie pirtyje apsilankė pirmą kartą, – pasakojo pirties savininko žmona Valerija Pažemienė. – Žmonės patenkinti, kad gali nusiprausti. Vienas senukas buvo atėjęs be talono, bet leidom pasinaudoti pirties paslaugomis už pusė kainos – negi varysi garbaus amžiaus žmogų namo nesipraususį. Tikėkimės, kad norinčiųjų praustis nesumažės“.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video