2024/09/22

Norų daug, bet finansinės galimybės ribotos

Paskutinę darbo dieną prieš šventes, balandžio 30-ąją, Kupiškio Savivaldybės posėdžių salėje vyko pasitarimas dėl turizmo plėtros programos. Pasitarime dalyvavo rajono meras Jonas Jarutis, jo pavaduotojas Aidas Mikėnas, administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis, Savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyr. architektė Euchrida Sipavičienė, rajono Žemėtvarkos skyriaus vedėja Marija Bidlauskienė, projektų konsultantas Martynas Užpelkis.

Sėkmingai vykdytą bendrą projektą „Subalansuota vandens turizmo plėtra Kupiškio ir Rėzeknės (Latvija) regionuose“ norima tęsti toliau.

Įrengus elingą atsirado poreikis padaryti nuleidimą valtims, smėlio paplūdimį, sutvarkyti Vėžionių reakreacinę zoną, įrengti dviračių takus.

Pasak M. Užpelkio, projektuojant pagrindiniu prioritetu turėtų būti siekis padaryti šį regioną patraukliu gyventi ir poilsiauti. Labai svarbu surasti bendradarbiavimo prasmę tarp partnerių, tai yra, kad projektas būtų vientisas, o ne iš atskirų veiklų. Reakreacinių zonų plėtrą reikėtų sieti su vietos bendruomenių poreikiais. Naudą iš turizmo turi gauti pirmiausiai vietos bendruomenės, o ne verslininkai. Į veiklą įtraukus vietinius gyventojus, jie gali prisidėti prie mažų, specifinių paslaugų tiekimo – nakvynės ar malkų parūpinimo atvykusiems poilsiautojams.

Kilus diskusijai dėl dviračių tako įrengimo, buvo suabejota, ar šio sumanymo įgyvendinimui netrukdys privačios teritorijos. Pasak M. Bidlauskienės, beveik visur yra numatyti servitutai, todėl neturėtų kilti problemų.

Išklausius specialistų nuomonių, buvo nutarta po kiek laiko vėl susirinkti ir sukonkretinti veiklos planus.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video