2024/09/22

Egzaminų neišlaiko nei tarybos nariai, nei frakcijos

Praėjusią savaitę vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje jos narys Dangirdas Mikšys pateikė projektą dėl miesto ir rajono gatvių, automobilių stovėjimo aikštelių prie daugiabučių namų ir įvažiavimų į jas sutvarkymo.

Šiame projekte buvo siūloma konkrečios datos, iki kada turi būti sutvarkomos atskiros gatvių atkarpos, prie konkrečių namų esančios aikštelės. Tuos D. Mikšio pasiūlymus pagimdė jam įteikti gyventojų prašymai su ilgomis parašų eilėmis.

Kai Tarybos narys pateikė projektą, skirtingų partijų kolegos surengė jam tikrą egzaminą. Pasipylė klausimai, į kuriuos projekto rengėjas negalėjo atsakyti. Jis nežinojo, kiek, bent jau apytiksliai, pinigų reikėtų minėtiems darbams atlikti, kur rasti lėšų projektui įgyvendinti.

Kai kurie D. Mikšio kolegos iš vadinamosios dešinės pripažino, kad pateiktas klausimas yra aktualus, bet jis pateiktas populistiškai.

“Dešinieji“ siūlė, kad žmonėms būtų pateikta atliekamų darbų eilės tvarka, ir gyventojai žinotų, kada bus imtasi jų gatvės remonto. Tuo tarpu iki šiol vienos gatvės būdavo išasfaltuojamos tada, kai net namų stogai dar nematydavo pabaigtuvių vainiko, o kitos neasfaltuojamos dešimtmečiais.

Žinoma, liūdna, kad politikos naujokas D. Mikšys dėl kompetencijos stokos negalėjo deramai atstovauti jį parašais aprūpinusiems žmonėms, bet ne mažiau liūdna ir tai, kad net ir natūraliai surengtų egzaminų neišlaiko patyrusios ištisos frakcijos.

Tarkim, konservatoriai, kurie yra antra pagal gausumą frakcija Taryboje, šiame posėdyje kaip mūras stovėjo socialdemokratiškose pozicijose, bet tikrieji socialdemokratai tik kartą, ko gero, visiškai intuityviai, žodžiu palaikė konservatorius, bet vis tiek balsavo prieš juos.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video