2024/09/22

Suteikti dar du Garbės vardai

Praėjusią savaitę rajono savivaldybės Taryba dar dviem nusipelniusioms krašto moterims suteikė Kupiškio krašto Garbės pilietės vardą.

Tokio įvertinimo sulaukė humanitarinių mokslų daktarė Klementina Vosylytė ir tapytoja Bronislava Jacevičiūtė – Jėčiūtė.

1938 metais Bakšėnų kaime (Kupiškio r.) gimusi K. Vosylytė buvo pagerbta už ilgametį pasiaukojamą darbą sudarant ir išleidžiant „Kupiškėnų tarmės žodyną“ bei pastangas saugant ir įamžinant Kupiškio krašto kultūros paveldą. Šią kandidatūrą Tarybai pasiūlė Viešoji biblioteka.

1919 metais Šaltenių kaime (Kupiškio r.) gimusiai B. Jacevičiūtei – Jėčiūtei Garbės vardas suteiktas už Kupiškio krašto įamžinimą ir populiarinimą Lietuvoje ir užsienyje, jaunosios kartos ugdymą, dovanotus darbus Kupiškio etnografijos muziejui. Būtent šis muziejus ir pateikė Tarybai dailininkės kandidatūrą.

Tarybos nariai entuziastingai pritarė Garbės vardų suteikimui šioms iškilioms asmenybėms, tik apgailestavo, kad kai kurie žmonės, kurie tokio įvertinimo buvo susilaukę anksčiau, yra nepelnytai pamiršti. Meras pažadėjo, kad nuo šiol Garbės vardo nusipelniusiems žmonėms bus skiriamas didesnis dėmesys.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video