2024/09/22

Apgynė čempiono vardą

VĮ Kupiškio miškų urėdijos Alizavos girininkijos girininko pavaduotojas Romas Balčiūnas antrus metus iš eilės užkopia ant aukščiausios Lietuvos medkirčių čempionato pakylos.

Balandžio 17-18 d. Girionyse, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje, vyko jau aštuntasis Lietuvos medkirčių čempionatas. Šio renginio tikslas – skatinti tobulėti Lietuvos medkirčius ir puoselėti senas tradicijas.

Kaip ir praėjusiais metais, varžybos vyko dvi dienas. Pagal šių metų pasaulio medkirčių čempionato taisykles savo meistriškumą demonstravo 25 dalyviai iš įvairių urėdijų, privačių įmonių. Svečių teisėmis varžėsi ir septyni medkirčiai iš kaimyninių šalių: Latvijos bei Baltarusijos. Beje, tradicinių rungčių – medžio kirtimo, grandinės keitimo, kombinuoto pjaustymo, tiksliojo pjaustymo, šakų genėjimo – aikštelėse sulaukta ir grandininiu pjūklu ginkluotos dailiosios lyties atstovės – Jolantos Jurevičienės („Husqvarna Lietuva“). Ji startavo pirma. Burtai lėmė, kad R. Balčiūnas čempionate pasirodė tryliktas. Tačiau šis starto numeris jam buvo sėkmingas.

Pirmąją dieną buvo rungtyniaujama miške (pjaunami medžiai). Nors oras medžio kirtimui buvo itin nepalankus, visą dieną lijo, tai Romui nesukliudė bendroje įskaitoje pelnyti trečios vietos. Už šią rungtį jis buvo apdovanotas medaliu ir diplomu.

Kitos rungtys antrą čempionato dieną vyko kolegijos stadione. Kupiškio miškų urėdijos atstovas grandinės keitimo ir kombinuoto pjaustymo rungtyse bendroje įskaitoje buvo septintas, tiksliojo pjaustymo užėmė penktą vietą (227 taškai), šakų genėjimo – dvyliktą (380 taškai). Susumavus rezultatus, paaiškėjo geriausi pjovėjai. Bendroje įskaitoje pirmą vietą pelnė Latvijos atstovas Anatolij Selivanov (1560 taškų), Lietuvos čempionu tapo R. Balčiūnas (1509 taškai). Šalies medkirčių čempiono vardą jis laimi antrus metus iš eilės.

Nugalėtojas apdovanotas pjūklu Husqvarna-346XP, medaliu ir diplomu. Dabar R. Balčiūnas ruošiasi pasaulio čempionatui, kuris vyks Vokietijoje šių metų spalį.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video