2024/09/22

Varžėsi jaunieji respublikos informatikai

Keturias dienas Kupiškyje vyko Lietuvos mokinių 19-oji informatikos olimpiada. Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje savo informacinių technologijų žinias demonstravo geriausi šalies 6-12 klasių mokiniai.

Olimpiados dienos buvo įtemtos ne tik mokiniams, bet ir mokytojams – nuobodžiauti nebuvo kada. Kol mokiniai sprendė uždavinius, mokytojai plačiau susipažino su Kupiškio rajono apylinkėmis, vyko į Palėvenę, lankėsi Kupiškio etnografijos muziejuje. Olimpiados metu vyko paskaitos, seminarai, kurias skaitė Matematikos ir informatikos instituto docentė, matematikos mokslų daktarė Valentina Dagienė, Matematikos ir informatikos instituto direktorius, vyriausiasis mokslo darbuotojas, sistemų analizės skyriaus vadovas profesorius Gintautas Dzemyda. Po įtemtos darbo dienos vyko krepšinio varžybos.

Į olimpiados uždarymą atvyko rajono mero pavaduotojas Aidas Mikėnas, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius. „Per šias dienas vieni galbūt pasiilgote didelio miesto triukšmo, o kiti – jautėtės kaip namie. Tikimės, kad išsivešite gerus prisiminimus, o šioje olimpiadoje parodėte ne tik geras savo žinias, bet ir plačiau susipažinote su mūsų krašto istorija, lankytinomis vietomis“, – sakė mero pavaduotojas A. Mikėnas.

Pasak olimpiados mokinių darbų vertinimo komisijos pirmininkės Valentinos Dagienės, laikas prabėgo labai greitai, nes buvo sudarytos puikios darbo ir poilsio sąlygos. V. Dagienė visų olimpiadoje dalyvavusiųjų vardu padėkojo rajono Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjui R. Jociui, rajono Kultūros ir švietimo skyriaus specialistei R. Balzarevičienei, L. Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktoriui V. Žilinskui, informatikos mokytojams E. Uckui ir J. Mažylienei už svetingumą, rūpestį.

Šioje olimpiadoje nugalėtojai pirmą kartą buvo apdovanoti ne tik diplomais, bet ir medaliais. Geriausiai olimpiadoje sekėsi vilniečiams ir Kauno technologijų universiteto gimnazijos mokiniams. Dešimtų klasių mokinių grupėje didmiesčių mokiniams nenusileido Rokiškio Romuvos gimnazijos mokinys Rimas Trumpa – jis laimėjo pirmąją vietą.

Šioje olimpiadoje buvo atrinktas ir šešetukas geriausiųjų, kurie atstovaus Lietuvą Baltijos šalių informatikos olimpiadoje Lenkijoje.

Mūsų rajono mokiniai į olimpiados baigiamąjį turą nepateko, tačiau, pasak vertinimo komisijos pirmininkės V. Dagienės, niekada nereikia nuleisti rankų. Gal tai bus puikus akstinas geriau pasirodyti kitais metais.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video