2024/09/22

Miestelėnai pasigenda šviesos ir saugių laiptų

Pavasarį visuomet labiausiai į akis krinta tai, ką apgadino žiemos šalčiai ar mūsų pačių nevalyvumas ir neatsakinga veikla.

„Kupiškėnų mintys“ sulaukė pasipiktinusių netvarka mūsų mieste skaitytojų (pavardė redakcijai žinoma) laiško.

Jame rašoma, kad nėra saugu vakarais eiti tiltu per Kupą ties šilumos tinklų administraciniu pastatu. Čia ne kartą yra sumušti ar apvogti žmonės. Nejaugi rajono valdžia nebeįstengia įsukti vienos lemputės? Ar jų gražūs pažadai puoselėti ir tvarkyti miestą išgaruoja laimėjus rinkimus?

Skaitytojus piktina ir nesutvarkyti laiptai ties „Saulutės“ vaikų darželiu-lopšeliu. Senam žmogui jais užkopti jau visiškai nebegalima. Ne tik dėl to, kad jų pakopos baigia sutrupėti, bet dėl to, kad čia nebeliko ir turėklų. Žmonės svarsto, ar nereikėtų tų laiptų remonto darbams pasamdyti kitos organizacijos darbininkų, kurie gal kokybiškiau viską atliktų.

Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Odinas paaiškino, kad minėtas tiltas yra apšviestas tik viena lempa nuo šilumos tinklų administracinio pastato pusės. Jau porą metų yra prašoma lėšų pagerinti apšvietimui ne tik šioje vietoje, bet ir namų kiemuose. Tuo klausimu, pasak šio specialisto, į jį ne kartą kreipėsi miestelėnai. Komunalininkų, kurie rūpinasi miesto apšvietimu, už dyką dirbti negali priversti.

Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas patikino, kad nedelsdamas kreipsis į statybininkus ir paragins juos tuos laiptus sutvarkyti. Dėl turėklų su V. Mažeikio firma jau buvo kalbėta. Pasidomėjus, kodėl tai vienur, tai kitur po remonto atnaujintos laiptų pakopos mūsų mieste netrukus vėl suaižėja, nutrupa, skyriaus vedėjas sakė, kad tos pakopos nėra vientisos, cemetui kenkia šaltis, druskos, dėl to vėl atsiranda defektų.

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad šiemet apšvietimo reikmėms rajono biudžete yra numatyta skirti apie 10-12 tūkst. litų. Tos lėšos pirmiausia skiriamos bendrojo naudojimo teritorijoms apšviesti. Tad bus šviesiau ir ties tiltu prie šilumos tinklų adminis tracinio pastato. Kad būtų kiemuose šviesiau ir saugiau, turėtų, anot administracijos direktoriaus, pasirūpinti pačios bendrijos. Savivaldybė gali tuo pasirūpinti tik problemiškesniais atvejais.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video