2024/09/22

Į buvusias kapines su riedlente arba buteliu rankoje

Nuo seno skelbiama, kad balandis – švaros mėnuo, tačiau pasižvalgius po miestą ir apsilankius kai kuriose vietose taip neatrodo. Šį kartą sulaukėme skambučio iš rajono Savivaldybės miesto reikalų inspektoriaus Antano Odino.

Nuvykome prie miesto vandentiekio bokšto. Šalia jo yra senos žydų kapinaitės. Gražus, jaukus kampelis, kažkada buvo įrengti suoleliai, kad norintys galėtų prisėsti pailsėti. „Nusvyra rankos, kai pamatai tokį vaizdą – nulaužyti pasodinti medeliai, o tie, kurių nulaužti jau nebegalima – išskaptuoti, tai yra juose padarytos didžiulės ertmės. Atėję jaunuoliai važinėjasi su riedlentėmis, o kai pasakiau, kad čia rimties vieta, jie tik pakraipė pečius“, – pasakojo A. Odinas.

Priėjus arčiau paminklo pasitiko stiklo šukėmis nuklotas takas, sulaužytas suolelis ir trys besikeikiantys jaunuoliai. Pamatę vaikštant su fotoaparatu, visi kažkodėl nusisuko – parodyti savo veidus prieš objektyvą neužteko drąsos.

Apžiūrėjus gėlėms sodinti skirtas vietas, sunkiai sekėsi įsivaizduoti kaip jos ten augs – pati aplinka prieštarauja visiems grožio kriterijams. „Sodinome čia gėles, bet greitai jas rasdavome išrautas, sutryptas, – pasakojo apie praėjusių metų įvykius A. Odinas. – Ir šiais metais čia darbuosis vienas žmogus pagal viešųjų darbų programą – rinks šiukšles“.

Nesuprantama, kodėl taip sunku surasti ir įvardinti asmenis, girtaujančius viešoje vietoje, šiukšlinančius. Jeigu trūksta tam žmonių, tai gal reikėtų į pagalbą pasitelkti taip daug vilčių teikusias filmavimo kameras – tam vieta labai tinkama, o policijos pareigūnai galės laiku pastebėti girtaujantį ir aplinką niokojantį jaunimą.

Nesinorėtų, kad dėl kai kurių pareigūnų nesugebėjimo tinkamai atlikti savo pareigų, kiltų tarptautinis skandalas. Kaip žinia, žydai savo mirusių tautiečių atminimą labai gerbia.

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video