2024/09/22

Žmones nori maudyti ūkininkai

Savivaldybės tarybai priėmus sprendimą mokėti už socialiai remtinų žmonių maudymąsi pirtyje, net keturi netoli Kupiškio (2 – 7 kilometrų spinduliu) gyvenantys ūkininkai atsiuntė pasiūlymus, kad tokiomis sąlygomis jie sutinka maudyti žmones savo sodybų pirtyse.

Ūkininkai rašo, kad jie ne tik maudytų socialiai remtinus žmones, bet ir atsivežtų juos iš Kupiškio bei parvežtų namo po to, kai jie nusipraus.

Be to, viena ūkininkė pareiškė, jeigu būtų sudarytos sąlygos paslaugas socialiai remtiniems žmonėms teikti tik jai vienai, ji pasirūpintų, kad klientai po pirties nemokamai gautų po kelias bandeles ir bokalą naminės giros. Jei norinčių maudytis susidarytų grupės apie 20 žmonių, ūkininkė yra pasiryžusi jiems įpilti po du bokalus giros ir padovanoti po kilogramą bulvių.

Savivaldybės Administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis, kuris gavo tuos ūkininkų pasiūlymus, nesiėmė vienas pats priimti atsakingą sprendimą. Ūkininkai atsakymą gaus po kito Tarybos posėdžio, kuriame ir bus svarstoma ši sveikintina iniciatyva.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video