2024/09/22

Vandalizmo aktas Skapiškyje

Prieš daugiau kaip dvylika metų žinomas Lietuvos miškininkas skapiškietis Vidmantas Markevičius savo miesteliui padovanojo nuostabius augalus, kurie buvo pasodinti prieš ambulatoriją ir puošė visą Skapiškį.

Praėjusio sekmadienio rytą prabudę Skapiškio gyventojai pašiurpo – jų miestelio puošmenos iki šiol dar nenustatytų vandalų buvo suniokotos.

Skapiškio seniūno Valdo Juškevičiaus iškviestas rajono Aplinkos apsaugos agentūros vedėjos pavaduotojas Rimantas Adomauskas dokumentavo, kad aplaužyta dekoratyvinė juodoji pušis. Medelis suniokotas pažeidžiant jo gyvybines funkcijas, bet dar tikėtina, kad jis nenudžius.

Prie įėjimo į ambulatoriją augusios dvi įspūdingos geltonosios karaganos, liaudyje vadinamos akacijomis, sužalotos nepalyginamai stipriau. Vienos akacijos nulaužytos visos lajos šakos bei perskeltas kamienas iki pat žemės, todėl medis neteko apie 50 procentų žievės.Tikimybė, kad suniokota akacija dar sužaliuos yra minimali. Stipriai sudarkyta ir kita akacija.

Policija dar nustatinėja barbariško išpuolio dalyvius, bet yra pagrindo manyti, kad tai mokinių darbas.

Šeštadienio vakare Skapiškio mokykloje vyko šokiai. Vietiniai gyventojai po šokių matė jaunimą, besisukinėjantį apie ambulatorijos pastatą. Nors niekas oficialiai nepateikė liudijimų, yra pagrindo manyti, kad išpuolis prieš žinomo skapiškiečio dovanas savo miesteliui yra mokinių darbas.

Redakcijos žiniomis, tiriama ir kita versija. Jau gerokai seniau išpuolio yra susilaukę ir ambulatorijos pastate gyvenantys žmonės, bet tikimybė, kad dabar įvykdytas aktas yra kažkada buvusios agresijos tęsinys, mažai tikėtina.

Apžiūrint suniokotus medžius dalyvavo ir juos miesteliui padovanojęs V. Markevičius. Jo apmaudas buvo visiškai suprantamas.

Nustačius vandalizmo akto vykdytojus, jiems teks sumokėti ne tik baudą už atliktą šlyktų „žygdarbį“, bet ir žalą gamtai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video