2024/09/22

Nepakėlęs skausmo – nusišovė

Pirmadienio rytą rajono policija gavo pranešimą, kad vienkiemyje, netoli Laičių kaimo, rastas negyvas žmogus.

Pareigūnams paskambino žuvusiojo kaimynas, kuris prižiūrėjo garbaus amžiaus vyriškį. Jis nuėjęs aplankyti senyvo žmogaus, rado Algimantą Viktorą Sakalauską paplūdusį kraujais ir gulintį ant grindų.

Policininkai, nuvykę į įvykio vietą, įsitikino, kad žmogus jau yra miręs. Jo rankoje buvo senas „Valter“ sistemos pistoletas. Pareigūnai pamatė, kad kulka, rasta name ant grindų, buvo kiaurai perskrodusi vyriškio galvą.

Apžiūrėję įvykio vietą, policininkai rado raštelį, adresuotą teisėsaugininkams, kuriame žuvęs senolis prašė neieškoti jo mirties kaltininkų. Paprasčiausiai jis sirgo sunkia paskutinės stadijos liga. Skausmai jį kamavo kasdien, todėl žmogus nebeatlaikė jį kankinančios ligos ir nusprendė pats pasitraukti iš gyvenimo.

Policijos pareigūnai pasakojo, kad nusižudžiusiojo A. V. Sakalausko tėvas buvo tarpukario Lietuvos karininkas, todėl gali būti, kad jo rankoje rastas „Valter“ yra likęs nuo tėvo tarnybos kariuomenėje laikų.

Velionis su žmona buvo jau labai seniai išsiskyręs, tačiau po mirties moteris atvyko į Laičius ėmė rūpintis laidotuvėms.

Skapiškio seniūnas Valdas Juškevičius, prisimindamas A. V. Sakalauską, pasakojo, kad jis buvo šviesus žmogus ir tvarkingas žmogus..

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video