2024/09/22

Rajono priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba – pulkininką leitenantą keičia kapitonas

Pokyčiai neaplenkė dar vienos mūsų rajono organizacijos. Nuo šių metų vasario 27 d. Kupiškio priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai laikinai pradėjo vadovauti 33 m. kapitonas Algirdas Rudys. Po daugiau nei 14 m. vadovavimo iš šio posto į pensiją pasitraukė pulkininkas leitenantas Romusis Jablonskas.

Nori pateisinti pasitikėjimą

A. Rudys „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad į šias pareigas vasario 27 d. paskirtas esant tarnybinei būtinybei, kadangi kupiškėnai ugniagesiai gelbėtojai, kol neįvyko konkursas eiti šioms pareigoms, negali likti be vadovo. Iki šiol jis dirbo Panevėžio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje Operacinio vadovavimo skyriuje operacijų vadovu. Yra baigęs Kauno technologijos universitetą ir įgijęs mašinų gamybos inžinieriaus specialybę. Priešgaisrinėje tarnyboje darbuojasi nuo 1994 m.

Paklaustas, ar dalyvaus konkurse Kupiškio priešgaisrinės tarnybos viršininko pareigoms eiti, A. Rudys sakė, kad dalyvauti teks. Manąs, kad reikia pateisinti departamento vadovybės parodytą pasitikėjimą juo.

Pasiteiravus apie būsimas reformas jų organizacijoje, A. Rudys informavo tik tiek, jog pamažu ir visi kupiškėnai ugniagesiai gelbėtojai taps statutiniai pareigūnai. Tačiau nelengva surinkti komandą, nes į šią tarnybą priimami 18-30 m. žmonės, o turintys aukštąjį išsilavinimą, iki 35 m. Daug potencialių kandidatų atkrenta dėl prastos sveikatos, kitų netenkina kol kas menkas atlyginimas. Tačiau tam tikras darbuotojų rezervas yra. Septyni kupiškėnai ugniagesiai gelbėtojai važinėja dirbti į Panevėžį. Atlyginimo prasme, perėję dirbti į Kupiškį, jie nenukentėtų. Tad, anot pašnekovo, bus dedamos pastangos juos susigrąžinti.

A. Rudys informavo ir apie jų tarnybos struktūrinius pokyčius. Tarnybos viršininko pavaduotojo pareigas anksčiau ėjo Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos viršininkas. Dabar šis pareigūnas tų funkcijų nebeatliks. Atsiranda nauja tarnybos viršininko pavaduotojo pareigybė.

Kol kas Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovybė nesuformuota. Laikinai viršininko pareigas einantis A. Rudys pavaduotojo neturi. Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos viršininko postas irgi laisvas. Mat praėjusių metų pabaigoje iš jo į pensiją pasitraukė Dangerutis Balčiūnas.

Šeima

A. Rudys buvęs kupiškėnas, daugeliui gerai žinomų medikų Petro ir Joanos Rudžių atžala. Jis sakė, kad galėtų apsistoti ir tėvų bute, kuris, jiems apsigyvenus Šimonyse, šiuo metu yra laisvas. Tačiau į tarnybą važinėja iš Panevėžio. Čia gyvena jo šeima – žmona Inga, vienoje bendrovėje dirbanti projektuotoja, ir penkerių metų sūnelis Tadas.

Daugiau laiko skirs namams

Pakalbintas buvęs Kupiškio rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas R. Jablonskas, sakė, kad šių metų vasario 26 d. išėjo į pensiją kaip statutinis valstybės tarnautojas. Tokį žingsnį žengti jau galėjęs prieš dvejus metus, kai sulaukė 20 m. darbo stažo šioje tarnyboje. Apsispręsti paskatino būsimos jų tarnybos reformos, be to, norįs kurį laiką pailsėti, nudirbti namuose darbus, kuriems vis neturėdavęs laiko. Gal daugiau galės laiko skirti ir savo pomėgiui fotografuoti. „Vienas sūnus studentas, kitas abiturientas, dukra moksleivė. Vaikus reikia ant kojų pastatyti. Tad pensijos išlaikyti šeimai tikrai neužteks. Be darbo neliksiu. Esu inžinierius mechanikas, tuometinio Kauno politechnikos instituto absolventas“, – dalijosi mintimis apie ateitį pašnekovas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video